Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

26 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

ABD, girdiği hangi ülkeyi ihya etmiştir?

ABD, girdiği hangi ülkeyi ihya etmiştir?
 

Bırakınız, Vietnam'a gitmeye kadarda gerek yok, son onyılda, girdiği ülkelerde bırakmış olduğu yıkıntıyı sefaleti, kan göllerini bütün dünyanın gözleri gördü.

Afganistan, Irak, Tunus, Libya, Mısır ve Suriye dolayısiylede Türkiye'yide içine çeken ABD'nin tuzakları, bitmek tükenmek bilmiyor. Gürcistan'daki oyun ise Rusya'nın direnişiyle karşılaşmasına rağmen, yine yüzlerce insanın katledilmesi evlerinden barklarından olması ve göçe zorlanmalarına şahit olduk.

ABD'nin eteğine yapışmış, Suudi Arabistan, Katar gibi ülkeler, petrol yataklarından akan petrolden gelen dolarlarını ve krallıklarını muhafaza etmek uğruna, Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesinden hiç rahatsız olmamaktadırlar. Dolarları sayesinde, ellerini bulaştırmadan, kendilerine taşaronluk yapacak ülkeleri öne sürmekte bir sakınca görmemektedirler. 

ABD, Suriye konusunda Türkiye'yi emellerine alet etme  başarısını göstermiştir. Planlı bir şekilde Ülkemizi 2000' li yılların başlarından itibaren yazmış oldukları senaryolarını uygulamaya koymuştur. Düşünün 2003 te 1 Mart teskeresinin TBMM'den geçmemesinin ceremesini bugün ülkeye ödetmektedirler.

Wikileaks belgerinde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Pearson, raporunda ''ABD çıkarlarına karşı çıkan generalleri sayıyor ve bu generallerin Amerikan çıkarları açısından engelleyici olduğunu yazıyor. Erdoğan için ise güçlü bir müttefik olduğunu ve onun desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.Böylece Türkiye'yi kullanabileceklerini yazıyor.''    

Türkiye'de temizlik başlıyor, Gen.Kurmay Başk. terör örgütü kurmakla yargılanıyor. Bugün 300 ün üstünde yüksek rütbeli subay ceza evinde yatıyor. Bir bakıma ABD'nin isteği yerine getirilmiş oluyor.

Onbir Eylül saldırılarıyla şoke olan ABD teröre aman tanımadığını  misliyle göstermiş, Usema Bin Ladin'i Pakistan'daki evinde öldürmüştür. Cenazesi bile ortada yoktur. Kendi vatandaşının hayatını bu denli düşünen bir devlet, diğer ülkelere karşı ise, özellikle ülkemize karşı duyarsız davranabilmektedir.

Irak'ı yerle bir eden, Saddam Hüseyin'i yargılayan ABD, Irak'ta üslenmiş olan PKk'ya karşı kılını kıpırdatmamıştır. Türkiye'nin müdahalesine karşı çıkabilmiştir. Kandile giden orduyu geri çektirebilmiştir. Şehit cenazeleri olağan bir hal alır duruma gelmesine sebep olmuştur.

Bugün aynı oyunlar Suriye üzerinde oynanmaktadır, bir farkla ki ABD Irak'taki kayıplarını, burada vermemek için,  Türkiye'yi ön saflara sürme başarısını gösterebilmiş, bizde bunu rahatlıkla kabullenmişiz.

Şehitlerimizi üç beş Mehmet olarak değerlendirmeye başlarsak ki! onların istediğide bu, sağduyumuzu yitirmek ve olaylara olağan gözüyle görmemizin sağlanmasıdır. Bunun neticeside ülkenin parçalanmasına kadar gidecek, vurdum duymaz insanlar yaratılmasıdır.  

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..