Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

ABD' nin dediği olur..!

ABD' nin dediği olur..!
 

Bu ülkede söylenen en büyük yalan, aslında ABD işbirlikçisi olduğu halde, ABD emperyalizmine karşıymış gibi görünenlerin söylediği yalandır..

ABD politikalarının Türkiye'deki yürütücüsü durumundaki bu çevreler, milli (ulusal) duyguları kullanarak emperyalizm karşıtı gibi görünen ama aslında Türkiye'nin ABD ekseninden çıkmasından müthiş korku ve endişe duyan çevrelerdir.

Türkiyede söz ve selahiyet sahibi konumunda olanlar, genellikle sol çevreler olduğu için, ABD karşıtıymış gibi görünerek taban bulmaya çalışırlar.

Ta Altmış ihtilalinden beri, bu güya solcu çevreler ABD'nin güdümüne girmiştir.Türkiye'de Amerikan politikalarına aykırı durumlar ya da iktidarlar çıktığında, bu sayısı az ama sesi çok "etkili" çevreler devreye girer.

Söylem, Amerikan emperyalizmine karşı "milli duruş" içerir. Ama aslında yapılan, ülkenin yeniden ABD yörüngesine girmesi için suyu bulandırmaktır.

Sonunda "kaos" başta olmak üzere, bin bir yaygara ile su bulandırılır..

Ama kargaşa bitip sular durulunca görülür ki, yine ABD'nin dediği olmuştur.

Türkiyedeki iktidar mücadelesi halka gösterilen yüzü ne olursa olsun, esas itibariyle, Türkiyenin ABD yörüngesinden çıkarılmaması üzerine cereyan etmektedir.

Hangi "darbe" Amerika karşıtı oldu bu ülkede..?

Hepsi de güya "irtica" ya karşı ve "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk'ün korunması adına yapıldı. Ama darbecilerin ilk yaptıkları açıklama: NATO'ya ve CENTO'ya bağlılıklarını ifade etmek oldu..

Madem bu kadar emperyalizim karşıtısınız, neden ülkenin yönetimini hem de "tek hakim" olarak ele geçirdikten sonra Amerikaya karşı bağımsız politikalar yürütmediniz..?

Hayranı olduğunuz Castro ya da Chavez olmadınız..?

Üsleri kapatıp, her şeyi millileştirmediniz..? Elinizi tutan mı vardı..?

Türkiyede sivil iktidarları devirenler ve onların destekçileri sadece işlerini bitirip iktidarı ele geçirene kadar emperyalizm karşıtıdırlar. İktidarı ele geçirince hepsi Amerikancı olmuşlardır.

Bu da gösteriyor ki, bu ülkedeki her tür "darbe" ABD'nin ilgisi ve bilgisi dahilinde gerçekleşmektedir.

Traji-komik olan da şudur ki, bu tür işler hep memleketin duvarlarını "Bağımsız Türkiye" sloganlarıyla donatan, bir zamanların "solcu" çevreleri eliyle gerçekleşmektedir.

Tekrar ediyorum: Bu ülkede söylenen en büyük yalan, "emperyalizm" karşıtı gibi görünerek, "iktidar" elde etmek isteyenlerin söylediği yalandır..

Cenap Şehabeddin; "En iğrenç yalan, gözyaşıyla desteklenendir.." der.
Ya milli-hamasi duygularla desteklenen yalan nedir..?

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..