Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

ABD' yi kim yönetiyor dersiniz?

ABD' yi kim yönetiyor dersiniz?
 

Sizinle aşağıda bir diyalogu paylaşacağım.

Sizlerde böylece, dünyayı kimin yönettiğini anlayacaksınız.

Ve o zaman, Arapların, AB ve tüm dünyanın Gazze saldırısına niye ses çıkartmadıklarını anlayacaksınız.

Bildiğiniz gibi aşağı yukarı 17-18 günden beri İsrail Gazzede yaşayan Filistinlilerin üzerine, hava, kara ve denizden yağmur gibi bomba yağdırıyor, şu ana kadar bin civarında Filistinli öldü! Ancak, dünyanın hiçbir yerinden İsrail’i kınayan bir bildiri yayınlanmadı. Geçtiğimiz hafta sonunda dünyanın birçok yerinde, orada yaşayan Türklerin önderliğinde küçük çaplı gösteriler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Oysa dünyada o kadar çok ezilen halk yaşıyor ki! Onların destek vermesi gerekmez miydi? Ya Araplara ne demeli! Sanki dillerini yutmuşlar.

Gelin şu telefon diyaloguna bir bakalım.

İsrail’in Gazzeye saldırması ile ilgili olarak BM'de bir ateşkes tasarısı hazırlandığını ve ABD'nin de buna destek verdiğini öğrenen İsrail Başbakanı Olmert, oylamaya 10 dakika kala hemen yardımcılarına, "Bana Amerikan başkanını bağlayın" talimatını veriyor.

Olmert: Hemen Bush'la konuşmak istiyorum. Bana ABD başkanını bağlayın.

Yardımcıları: Efendim şu anda Philedelphia'da podyumda halka hitaben bir konuşma yapıyormuş.

Olmert: Umurumda değil hemen konuşmak istiyorum.

Bu diyalog hemen ABD Başkanı Bush’a bildiriliyor. Bush konuşmasını yarıda kesip podyumdan iniyor ve hemen bir odaya geçerek Olmert ile telefonda konuşmaya başlıyor.

Olmert: 10 dakika sonra BM'de oylama var ve ABD'nin de ateşkese destek vereceği söyleniyor. Bu ateşkes metnine destek veremezsin!

Bush: Bir dakika beni dinle.. Bilmiyordum. Bundan haberim yok. Metin hakkında bilgim yok.

Olmert: Benim bilgim var. Buna onay veremezsin.

Evet diyalog böyle sürüyor.

Bu görüşmenin ardından Bush, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı arıyor ve Rice'ın bizzat İngiltere ile birlikte kaleme aldığı ve üye ülkelere de onay vermeleri konusunda baskı yaptığı karar tasarısı için evet oyu vermesini engelliyor.

Yani ABD Dışişleri Bakanı ve İngiltere tarafından hazırlanan ve üye ülkelere baskı yapılarak evt kararı çıkartılmak istenilen tasarıya, İsrail’in baskısı sonucu ABD hayır oyu veriyor. Kendi hazırladıkları tasarıya, hayır oyu vermek ne kadar utanç verici değil mi?

Küçücük bir ülke olan İsrail’in, dünyaya hükmettiği sanılan ABD’yi nasıl idare ettiği açıkça görülüyor. Yani Yahudi lobisinin ABD ve dünyada ne kadar etkin olduğunu gözler önüne seriyor.

Bakmayın siz, bizimkilerin bağırıp, çağırıp, Nazım Hikmet’ten şiirler okuyup gözyaşı döktüklerine. Daha 28.12.2008 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Plastik madde ithalatında, alınan vergiyi %3 ten, %6.5 e çıkartan bu iktidar. Ve bu artışın dışında kalan AB ülkeleri halen aynı maddeye %3 vergi ödüyorlar. Sıkı durun, bu AB ülkeleri arasında kim var dersiniz? İsrail! Belki, içinizde AB nere, İsrail nere? Diye soran olabilir. İşinize gelirse!

İşte Yahudi Lobisinin ve İsrail’in gücü!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..