Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Dünya
 

ABD Başkan adayı Perry; ABD artık tek bir kurşun bile atmayacak

ABD Başkan adayı Perry; ABD artık tek bir kurşun bile atmayacak
 

2012 Yılında yapılacak ABD seçimlerini kazanmasına kesin gözüyle bakılan Başkan adayı Longs Perry yaptığı açıklamada, bundan sonra dünyada tek bir çocuk bile Amerikan bombaları nedeniyle ölmeyecek dedi.

Cumhuriyetçi aday Perry' nin yaptığı açıklama şöyle;

2012den itibaren, güneş, dünya halkları üzerine bambaşka doğacak. Çünkü gökyüzüne bakan hiç bir çocuğun ufkunda belirecek bir Amerikan uçağı olmayacak. Yıllardır tüm dünyada bir çok insan bizim bombalarımız, bizim silahlarımız nedeniyle öldü. Bunların içerisinde sayısız çocuk vardı. Ben bu çocukların hiç birinin hayatının kendi kızım Jessica' nın hayatından daha önemsiz olduğunu düşünmüyorum. Size bunun gerekçesi olarak Amerika' nın süper güç olmasının yolunun bu savaşlardan geçtiğini ima edecekler. Ben size süper güç olan Amerika değilse bile dünyayla barışık bir Amerikan toplumu vadediyorum. Sabahları huzur içinde, terör korkusu yaşamadan gideceğiniz bir iş vadediyorum. Çocuklarınıza anlatacağınız onurlu bir hayat için, başka milletlerin çocuklarının ölümüne dur deyin.

Silah ticaretinden para kazanan büyük oyuncular olduğunu ve onlar tarafından tehdit edildiğini, hatta çocuğunun bu tehditlerin en önemli öğesi olduğunu da belirten Perry, gerekirse bu savaşın son kurbanı küçük kızım Jessica olur dedi.

Bu yazının okunması süresince, muhtemelen bir çocuk daha savaşın dolaylı ya da doğrudan etkisiyle öldü. Trajedinin sizden uzak olması trajedinin büyüklüğünü değiştirmiyor. Savaş karşıtlığı konusunda yaratılacak farkındalıklar bir gün bu dünyada savaşları engelleyebilir. Savaş baronları kana susadıklarında savaşmak için  bahane üretmeleri çok zaman almaz. Şu anda da Suriye namlunun ucunda görünüyor. Binlerce sivil ve çocuğun ölümü demek olacak bu muhtemel savaşı durdurmak için siz de başınızı kaldırın. Halklar karşı durduğu sürece iktidarlar savaşamaz. Lütfen siz de savaş çığırtkanlıklarına itibar etmeyiniz. Unutmayınız ki üstteki üç paragraf içerisinde gerçek olan tek şey, 2012 yılında ABD seçimlerinin yapılacağıdır. Biz bu farkındalığı sağlarsak daha fazlasını gerçek yapabiliriz....

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 63
: 793
Kayıt tarihi
: 28.08.10
 
 

Spor, edebiyat ve farkında olan bir vatandaş olmak için elbette ki gündem, ilgi alanlarım. ..