Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '10

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

ABD Başkanı Obama İlke Arslan'a Kariyer Ödülü Verecek

ABD Başkanı Obama İlke Arslan'a Kariyer Ödülü Verecek
 

İlke Arslan, PECASE


Lisans ve Master derecesini Amerika’da University of Illınois, Chicago’da tamamlayan İlke Arslan, Başkan Obama’dan kariyer ödülü alacak.Amerika’da bilimsel araştırma yapan ve kariyerlerinin başlangıcında yer alan başarılı kişilere verilen Presidential Early Career Award for Scientist and Engineers yani PECASE ödülü bu yıl bir Türk arkadaşımıza da verilecek.

Presidential Early Career Award Bill Clinton zamanında 1996 yılında başlatılmıştı. Bu ödül için pek çok bakanlık kendi başarılı bulduğu konularda aday gösterir ve tüm adaylar arasında yapılan değerlendirmeyle belli sayıda kişi kariyer ödülünü almaya hak kazanır. Sevgili İlke Arslan Enerji Bakanlığı tarafından Beyaz Saray’a aday olarak gösterilmişti. ABD Enerji Bakanlığı bu yıl 13 kişi aday göstermişti. Sonuç olarak toplam 85 kişiye verilecek olan kariyer ödülünün biri de İlke Arslan’a geliyor. Ödül alan bu gençlere 5 yıl boyunca 50’şer bin dolar ödenecek.

İlke Arslan şu an University of California Davis Department of Engineering and Materials Science bölümünde görev yapıyor. Maddesel Bilim olarak adlandırdığımız bu bölümde profesör olarak görev yapan İlke , maddelerin atom yapılarının incelenmesiyle hidrojen ve enerjiyi en fazla depolayabilen maddeleri araştırıyordu.

Tebrikler İlke,

Işıl Tabağ

Director

www.okulariyoruz.biz

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..