Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '18

 
Kategori
Dünya
 

ABD Bir Proje Devlettir

ABD Bir Proje Devlettir
 

ABD Eridikçe Yerine Türkiye Geliyor.


Kadim topraklar Anadolu ve Ortadoğu, kıtaları ve medeniyetleri birbirine bağlayan dünyanın çekim ve inançların merkezi. Tarih boyunca herkesin konumlanmak için mücadele verdiği coğrafya. Dünya’nın,  kalıcı ve belirleyici bölgesi. Dünyaya buradan enerji ve medeniyet yayılmaktadır. Buraları dünyayı bir bütün halde tutmaktadır. Kendisini büyütmek isteyen ve hayata tutunmak isteyen ulusların bir ayağını basmak istedikleri coğrafya burasıdır. Yukarıdaki sebeplerle buraya akın etmeleri tabi ki normal bir durumdur.

Dünya’nın merkezi olan bu coğrafyanın tarihin ilk dönemlerinden bu yana sürekli savaş içerisinde olması öngörülebilir bir haldir. Türkleri orta Asya’dan bu bölgeye göç etmesi de anlamlı bir hareket ve anlamlı bir harekattır. Bana sorarsanız Dünya’nın karargahı Türkiye’de veya Türklerin elindedir diyebilirim.

Türklerde bu yüzyılda anlamlı olarak tekrar ayağa kalkmaktadır. Kim gelirse gelsin kim yıkmaya çalışırsa çalışın başaramaz. Tarihin akışı ve enerjisi bu yöne kanalize olmaktadır. Anlık olarak Uzakdoğu’ya doğru kayan bir enerji akımı çarpıp geri dönecektir. Zaman içerisinde ilk hızıyla giden birtakım değerler, kinetik enerjisiyle geri dönecek ve olması gereken coğrafya da yerini alacaktır. Bu biraz zaman alacaktır ama o enerjiyi ve değerleri biz bölgemizde göreceğiz ve bunu yaşayacağız. kesin ve net.

ABD bu enerji ve değerleri tekrar kendi üzerinde toplamak için hareket ediyor ama iş işten geçmiştir. Kum saati bir kere ters istikamete dönmüştür ve geri çevrilmesi de çok zordur. Üstelik güç kaybeden ABD mekanizmalarının uyumunu ve işlemini çok hızlı bir şekilde kaybetmektedir. Üstüne üstlük girişmiş olduğu dünyanın jandarmalığı projesini başaramamıştır. Kendisine olan aşırı güveni ve nobran hal hareket, tavır, tutum ve söylevleri ile müttefikleri dahil olmak üzere tüm dünyanın nefretini kazanmıştır. Böyle bir devlet çok zorda olan bir devlettir. ABD’de artık dünyaya karşı bir sempati hissetmemektedir. Her yere ve her şeye açgözlü bir şekilde saldırmaktadır.

Böyle bir politik yaklaşım olabilir mi? Olmamalı. O zaman bu mantıksızlığı neyle izah edebiliriz?  Bence bunu kuruluşundan beri bir proje devlet olmasına bağlayabiliriz. Artık Amaçlarına ulaşmanın vaktinin geldiği kanaatinde olan kurucular, tam kadro saldırmaktadırlar. ABD, bu evangelistlerin umurunda bile değildir. ABD, onlar için sadece amaca ulaşmanın bir aracıdır.

Rasyonel bakış açısı, reel politik her zaman gerçekleri ortaya koyamaz. ABD’ni gözünde çok büyütenlerde görecekler. ABD, hali hazırda süper bir güçtür ama darbeleri almış ve yönünü aşağıya çevirmiş bir süper güçtür. Projenin miladı ve kullanım ömrü dolmuştur. ABD, tıpkı 11 Eylül 2011’de yıkılmaz denilen kulelerin yıkıldığı gibi kuleleri yıktıranlar tarafında ABD’de yıkılacaktır. O gün bütün dünya nasıl olana bitene şaşırdıysa ABD’nin tozu toprağa katarak yıkılışına en az onun kadar şaşıracaktır. 11 Eylül unutulabilir ama ABD’nin dünyadan göçüp gitmesi binlerce yıl firavunları göçüp gitmesi gibi anlatılacaktır.

Bun paralel olaraksa, Türkiye gelecektir. ABD’nin göçtüğü oranda, Türkiye yükselecektir. Türkiye ABD demiyorum ABD’nin kurucularının tam aksine şeytani amaç ve niyetlerle değil tamamen; şefkatle, adaletle, yardımlaşmayla, destek olmakla, kazan-kazan ilkesiyle gelecektir. Türkiye silahla değil vicdanla, merhametle, sevgiyle gelecektir. Bir dünya devleti olakalsa bunu Ne ABD nede başka bir devlet gerçekleştire bilir. Bunu gerçekleştirse gerçekleştirse ancak bir Türk devleti gerçekleştirebilir.

Bekleyip göreceğiz. Bireye gitmemize de gerek yok, oyun nasıl olsa gözümüzün içinde cereyan ediyor.

 

Okuyucularımın ilgisi için teşekkür ederim.

Lütfen bilgilendirmek amaçlı paylaşalım.

Zafer Bayramınızı Kutlarım.

Herkese selam ve saygılarımla.

 

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..