Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

ABD'de Maraton'a bombalı saldırı...

ABD'de Maraton'a bombalı saldırı...
 

Hani bir laf vardır, ‘Besle kargayı oysun gözünü’ tıpkı bunun gibi…

Bildiğiniz gibi terör örgütlerini kendi çıkarı için kullanan ülkelerin başında ABD gelir. Tıpkı Afganistan’ı kurtarmak için kurulan ve sonra başa bela olan El Kaide gibi…

Son 10 yıldan beri Irak’ı fiilen yöneten ve koruyan ABD, PKK’yı terör örgütü listesine almasına rağmen PKK’nın kuzey Irak’taki faaliyetlerine göz yumarak, lojistik destek verip, Türkiye’yi terbiye etmesi gibi…

Ne demişler, ‘Keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner’ işte öyle…

Nerden girip, nereye kadar geldik değil mi?

Asıl amacımız, ABD’nin beslediği terör örgütleri tarafından sonradan vurulması. Ve bu vurulmayı sessiz sedasız seyretmesi…

ABD yine terörist bir saldırıyla sallandı. Ülkenin 'en eski ve en prestijli maratonu olarak nitelendirilen Boston Maratonu kana bulandı.

ABD’nin en prestijli maratonu koşulurken, art arda patlayan iki bombanın açtığı derin yara tüm dünyayı sarstı.

Maraton koşusuna yapılan bombalı saldırının açıklanan son bilançosu şöyle; 3 ölü, 17'si ağır 130 yaralı.

Olaya; FBI ‘terör saldırısı’ demesine rağmen Obama ‘terör’ ifadesini kullanmayarak, gerçeği halkından saklamaya çalıştığı gözlerden kaçmıyor.

Olaya gelince; kentin ana caddesinde koşulan halk maratonunun bitiş çizgisine yakın bir bölgesinde, 10 saniye arayla iki bomba patladı. Türkiye saati ile 22.30 sularındaki patlamada, son açıklamalara göre, 3 kişi öldü 17'si ağır 130'dan fazla kişi de yaralandı. Ölenler arasında 8 yaşındaki bir çocuğun da olduğu televizyon görüntülerine yansıdı.

ABD Polis kaynakları, patlamaların meydana geldiği maraton alanında iki bombanın daha bulunduğunu açıklarken, net olmamakla birlikte bir patlama haberi de yine Boston’daki JFK Kütüphanesi’nden gelmiş. FBI’ın ‘terörist saldırısı’ olarak değerlendirdiği, Obama’nın ise ‘terör’ ifadesini kullanmadığı patlamaların ardından, ABD’de genel terör alarmı verilmesine neden olmuş.

Nedir alınan önlemler?

Boston hava sahası uçuşlara kapatılırken, uzaktan kumandalı bomba ihtimaline karşı kentteki cep telefonları da kullanıma kapatılmış. Ayrıca, başta New York ve Washington’da önlemler alındığı belirtilirken, Beyaz Saray’a da ziyaretçi giriş çıkışları durdurulmuş.

Ne diyelim?

Alma muzlumun ahını çıkar aheste aheste’ diyeceğim ama işin ucunda can var.

Böylesi lanet bir saldırıyı her halükarda kınamak insan olarak görevimiz. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..