Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '20

 
Kategori
Eğitim
 

ABD’de STEM

ABD’de STEM

Amerika, STEM eğitiminin ülke için büyük ehemmiyet taşıdığına kanaat getirmiş ve eğitimi alacak öğrencilerin yanında eğitimi verecek kalifiye öğretmen yetiştirmek amacıyla 2012 yılında büyük bir bütçe ayırmıştır.

Thomas Jefferson Örneği

Virginia Thomas Jefferson Science and Technology High School ABD’nin 1 numaralı STEM okuludur. Bu okulda STEM alanında üst düzey bir eğitim verilmekte olup seçilmiş yetenekli öğrenciler öğrenim görmektedir. Okul 1964’te kurulmuş, fakat fazla rağbet görmemiştir.

...........................................

1985’de alınan kararla okulun eğitim sisteminin STEM modeli olmasına karar verilmiş ve okul 1988 de adını duyurarak dünyanın sayılı okulları arasına girmiştir. Thomas Jefferson Lisesi bugün dünyada en iyi eğitim veren lise olmuştur.

...........................................

Okula giriş koşulları birçok üniversiteden daha zordur. Okulun eğitim üyelerinden olan Galanos, öğrencilerin STEM sistemi ile tam bir dehaya dönüştüğünü, Amerika’daki ortalama bir lisede okuyan gençlerin problemlerle boğuştuğunu, fakat Jefferson Lisesi’ndeki öğrencilerin 250’sinin bilgisayar ve telefon uygulamaları tasarladığını ve piyasaya sürdüğünü belirtmiştir.

...........................................

Bu lisede uygulanan derslerden bazıları; nörobiyoloji, robotik, mikro elektronik, bionanoteknoloji, DNA bilimi, ileri astronomi ve ileri fizik laboratuvar dersleridir.

 

 
Toplam blog
: 19
: 1009
Kayıt tarihi
: 11.03.20
 
 

Sosyolog ve Araştırmacı-Yazar İnsanoğlunun aydınlanma serüvenine naçizane bir destekte bulunmay..