Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

ABD'den Türkiye için yeni saldırı uyarısı! Kritik gün hangi tarih?

ABD'den Türkiye için yeni saldırı uyarısı! Kritik gün hangi tarih?
 

Son dönemlerin en şansız kenti Ankara, son 5 ay içerisinde 3 kez toplu terör saldırısına uğradı. 169 vatandaşımız öldü. Yüzlercesi de yaralandı.

Son saldırı bildiğiniz gibi 13 Mart günü yapıldı 37 kişi öldü 175 kişi yaralandı. Bir sürü söyleme rağmen terör eylemini gerçekleştirenler hakkında detaylı bir bilgi vermek hala yasak.

Son saldırı öncesi ABD Büyükelçiliği kendi vatandaşlarını Türk Hükümetinden aldığı bilgiler doğrultusunda uyarırken, hükümet kendi vatandaşlarını uyarmayıp, onlarca insanın ölümü yüzlerce vatandaşın yaralanmasına neden oldu.

Sorumluluk üstlenmeyen ve vatandaşlarını uyarmayan iktidar mağduru oynayıp, yine haklı çıkarken(!)suçlu muhalefet partileri oldu. Suçlanmaktan korkan MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’ı Bakanlar Kurulu toplantısında yakalayıp, kendilerine her türlü destek için söz verdi.  Bu sözün içinde neler olduğunu bilen yok.

Neyse gelelim biz yeni bir saldırı ihtimaline: ABD sermayeli şirketlere gönderilen istihbarat notunda, 20 Mart için terör saldırısı uyarısında bulunuldu.

ABD Büyükelçiliği’nin Kızılay saldırısından iki gün önce, cuma günü Ankara’ya yönelik yapılacak terör saldırısı uyarısı gündemdeki yerini korurken, yeni bir terör saldırısı uyarısı daha yapıldığı ortaya çıktı.

Basına yansıdığı kadarıyla, ABD sermayeli şirketlere gönderilen istihbarat notunda, 20 Mart için terör saldırısı uyarısında bulunuldu.

ABD sermayeli şirketler elemanlarına, devlet ve hükümet binaları gibi terörün hedefi olabilecek yerlerden uzak durulması isteniyor.

Saldırının kamu binaları, askeri yerleşkeler, diplomatik misyonlar, meydanlar, ibadet yerleri ve turistik yerler gibi lokasyonlara yönelik olabileceği belirtiliyor.

Nevruz’un hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle olayların artabileceğine işaret edilirken, “Gruplaşmanın oluştuğu her yerden uzak durun. Hedef olabilecek yerlerden (hükümet tesisleri, elçilikler, AVM’ler gibi) uzak durun deniliyor.

Yol güzergâhlarınızı bu hafta için yapılacak ikazlara göre değiştirin/ayarlayın. Ailenizi ve yakınlarınızı durumdan haberdar edin deniliyor.

Bizim iktidardan vatandaşları korumaya yönelik böyle bir uyarı var mı?

ABD’li vatandaşlar toplu taşıma, toplu buluşma, kalabalık sokaklarda dolaşmamaları istenirken, bizim iktidar ekonomiyi canlı tutmak amacıyla böyle bir uyarıya gerek duymuyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..