Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '21

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

ABD Donanması Gemi Şok'u

Bir şok haberle uyandık. ABD donanmasının 3.9 büyüklüğünde deprem yaratarak gemisini test etmesi bildiğim bir konuda beni oldukça kaygılandırdı. Önce habere bakalım,
Haber özetle şöyle
"Amerika Birleşik Devletleri Donanması, ülkenin doğu kıyısında başlattığı 'Tam Gemi Şok Denemeleri' (Full Ship Shock Trials)  tatbikatı kapsamında ilk patlayıcı testini tamamladı."
"Amerika Birleşik Devletleri Donanması, savaş gemisi patlayıcı testinde 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı. Patlamada yaklaşık 18 bin kilogram patlayıcı kullanıldığı bilgisine yer verildi.
ABD Jeoloji Kurumu (US Geological Survey), patlamayı 3.9 büyüklüğünde deprem olarak kaydetti."
Devasa uçak gemisi "FORD"un, yaklaşık 13 milyar dolar değerinde en yeni ve en gelişmiş bir uçak gemisi.
Evet bu konuda etkin Bilgi ve tecrübesi olan ve tehlikeninde farkında olan Resmi bir kurum, US Geological Survey ( ABD Jeoloji kurumu) Sadece "kayıt" etmiş!
Bilmiyorum, bu deneyin oluşturması muhtemel tehlikelerden bahsetmişmidir!
Satınalma gücü paritesi ( SGP)'ye göre GSYH( gayrisafi yurtiçi hasıla)sı  2020 ye göre yaklaşık 34.8 milyar dolar olan Libya'nın GSYH gücünün neredeyse yarısına yakın bir bedeldir bu FORD gemisi!
Bir Okyanus gösterisi ile dünyanın ağzını sulandırmak ve ciddi bir sarsıntı ile Pazarlama yapmaktadır. Yani dünyayı titreyerek Satış duyurusu yapmaktadır.
Dünyamızı bir şamar oğlanı gibi, bir o vuruyor bir bu.
Eline gücü geçiren, dünyayı eş-şek gibi kullanıyor.
Dünyanın dengesi içinde doğal bir çok depremler, tsunamiler oluyor. İnsanoğlunun yarattığı suni afetler, ciddi bir reaksiyonu olabilir. Bunun örnekleri bilimsel çalışmalar da kanıtları ile ortaya serilmiştir. Örneğin: "Bu denemeler ABD’nin Marshall adalarında bulunan Bikini Mercan Atollünde (Atoller dünyanın en eski mercan resifleridir.) 1946 yılında 26 kiloton TNT gücündeki plütonyum tabanlı atom bombası ile başlamış,  1960’lı yıllara kadar 60’tan fazla nükleer silah denemesi yapılmış, ada ve çevresindeki ekolojik yaşama ciddi zararlar verilmiştir. Bu patlamaların  en büyüğü ise 1954 yılında 15 megaton TNT gücünde patlatılan hidrojen(termonükleer) bombası Castle Bravo’dur, patladığı anda adayı ve çevresini adeta küle çevirmiştir. Nükleer serpinti 11 bin km karelik bir alana yayılmış, Rongelap ve Utirik atollerine kadar ulaşmış, yerli halk radyasyondan etkilenmiş ve bir çoğunda radyasyona bağlı hastalıklar meydana gelmiştir" patikaekoloji.org
Nükleer silah denemeleri (binlerce nükleer silah denemeleri) CERN Parçacık hızlandırıcı, proton çarpıştırıcı denemeleri, Uçak gemisi test denemeleri ve bunların her geçen gün artan üst üste denemeler dünyanın, manyetik örtüsüne, doğal frekansı ve güneş gezegeninde ki duruş dengesine ciddi tahribatlar yapmaktadır. İçinde ki yaşamın DNA'sına tahrip etmektedir. (binlerce yıllık yaşam emanetini üç beş oligarşi tahrip etmektedir)
Bir çok hesaplar ve güvenlik tedbirleri olsa da, depremleri ve tsunamileri tetiklemesi her zaman mümkündür. Yani ciddi bir küresel afetleri tetikleye bilir.
Tsunamilerin oluş sebeplerinin başında deniz altında oluşan suni patlamalar (Ford Gemisi şok testi gibi), deprem kırılmaları, volkanik patlamalar
Benzeri anomiler, tsunamilerin temel çıkış nedenidir.
Etkisini Hemen göstermezse de oluşacak şiddetli fırtınaların referans frekansı ile süreci tetikleyebilir. Rezonansa gelmesi muhtemeldir.
Burada ki esas Bilgi şu:
Dünya'nın Güçlü devletleri elini kolunu sallayarak her yerde her büyük şeyi dünya' da yapamaz.
8 milyarlık bir sahibi olan dünyanın, üç beş bin ELİT sahipleri har vurup harman savuramaz.
Yani benim evinin bitişiğinde kimse gelipte bomba patlatma denemesi yapamaz. Demokrasi özgürlüğü bu değildir.
Bu sadece ABDTemsilciler Meclisi ve Senatonun almış olduğu karar ve yetkisi değildir. Birleşmiş Milletler ölçeğinden izin alınması gerekir.
Oluşacak tüm yan etkilerin giderilmesi bütçelerine kadar küresel bir antlaşma yaparak ancak. İnsan sağlığının karşılığı yoktur, ne yazıktır ki bunu savunacak küresel bilinçte yoktur!!
Uzun lafın kısası, dünyanın bir uçak gemisi bir ülkenin yıllık gelirinin yarısı kadarsa ve istediği yere donanmasını taşıyabilir bir tehdit güç ise, hem dünyanın doğal dengesinde hemde insanlığın kendini özgür ifade etmesininde tehditidir!
O geminin dolar sahiplerinin küresel güç gösterisi, bir maden işçisinin Bebek sütüne kadar titreşim yaratır. Bu sadece denizde değil, küresel refahın asgari ücretine kadar siner.
Bu patlama küresel bir meydan okuyuştur.
Bu dünyanın özgür olduğunu gördüğünüzde ve kardeşçe paylaşılan bir dünya olduğunu yaşadığınızda bilin ki silahlara çoktan veda edilmiştir.
Öbür türlü G7-10-15 Gevezeliginin küresel güç kuşatmasından kurtulamayan bir dünya hâlinde yolunuza devam ederiz. Deniyorum ki, gelir farklılıkları olmasın. Tabiki olacaktır ama silahlara veda ettiğimizde NET gelir üzerinden bir huzurun tadına doyum olmaz.
Öz'ün sözü;
'Silahların gürültüsü, kanunun sesini boğar." Montaigné

 
Toplam blog
: 164
: 239
Kayıt tarihi
: 23.02.09
 
 

Kalenderce yaşarım. Okurum, gezerim, Çocukluğum şanslıydı; özgürlük en büyük mükafatım. Hiç bir kal..