Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

ABD İran'a saldıracak!

ABD İran'a saldıracak!
 

Irakta kayıp Amerikan silahlarının günahı güvenlik şirketi Blackwater adlı güvenlik şirketine kesilecek gibi görünüyor.

Amerikan konvoyuna saldırı gerekçesi ile 11 sivili katleden şirketin Irak hükümeti tarafından lisansı iptal edilmesine rağmen şirket çalışmaya devam ediyordu.

Amerikan Associated Press haber ajansı da Blackwater ile ilgili soruşturmanın ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Raleigh kentinde başlatıldığını, bu konuda savcılarla işbirliği yapan Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin dava açılması için yeterli ölçüde kanıt toplandığı sonucuna vardığını duyurdu.

Sıradan bir bireyin bile ABD’nin bilgisi dışında herhangi bir kurumun silah satamayacağını bilmesi gerekir.Açılan soruşturma Türkiye’ye “Bakın biz PKK’ya silah satanları bulduk ve cezalandırdık” mesajından başka ne anlama gelebilir.

Şimdi saf, saf kayıp silahları ABD çalışanlarına güvenlik hizmeti sunan Blackwater adlı şirketin PKK’ya sattığına inanmalı mıyız. Yıllardır olduğu gibi, bizim siyasetçileri inandırmak için bir manevra olarak gördüğüm güvenlik şirketine cezanın kesilmesi önümüzdeki dönemde olası İran saldırısı öncesinde kartların yeniden dağıtıldığının göstergesi sayılabilir.

Türkiye’nin önümüzdeki süreçte takınacağı tavır gerçekten çetrefil bir durum alıyor.

Komşumuz İran ile yeni doğalgaz anlaşmalarına karşı çıkan ABD ve bu gün medyaya düşen önerilerine göre; Kazakistan’dan doğalgaz alın deniliyor Türkiye’ye.

İran’ı kendimize yakın bulduğumuz kuşku götürmez. AKP iktidarının işi gerçekten zor olacağa benziyor.Seçim öncesi ABD tepkisine rağmen yapılan doğalgaz anlaşması Türk seçmeninin yüreğindeki ABD karşıtlığından ötürü oya tahvil edilmişti. Bakalım iktidar nasıl hareket edecek.

Terör örgütüne satılan silahların günahı Blackwater firmasına kesildiğine göre, ABD iktidarın elini güçlendirecek. Karşılığında ise İran’a yapılabilecek saldırı için direkt veya dolaylı destek isteyecek. Bu durumda Ahmedinecat’ın ABD saldırısına topraklarını açan ülkeleri vuracağını ilan etmesini de eklemleyip ufuk turu yapmaya başlarsak AKP iki arada bir derede kalacak gibi.

Olası gelişmelerin Türkiye’nin geleceğini derinden etkileyeceğini beklemek fazla hayalcilik olmasa gerek. Her ne olursa olsun en güç durumda iktidarın kalacağı kesin. Küresel güçlerle kader birliği etmenin sonucuna katlanmaları kaçınılmaz .

Atatürk’ün hasta yatağında; “ABD, Avrupa ülkeleri, Rusya ile herhangi bir anlaşma yapmayın bağımsızlığınızı kaybedersiniz” sözü ne kadar gerçek ise, ülkemiz siyasetçilerinin sonunda çizdikleri siyasi tablo da gerçek.

Bizler yurttaş olarak bu tablodan mutlu değiliz. Ekonomik ve siyasi anlamda bağımsız politikalar üretebilecek siyasi anlayışların ülkede söz sahibi olacağı günleri düşlemeye devam edeceğiz…

Gelişmelerin doğal sonucu olarak bizi getirdiği nokta ABD saldırısının gittikçe yaklaştığıdır.Yoksa ABD kayıp silahlar konusunda günah keçisi bulup ortaya çıkarmaz.

Türkiye uzakgörüşlü bir politika izlemelidir. İzleyeceği politikanın rotasını Atatürk çizmiştir;“Yurtta barış, dünyada barış”.

*Fotoğraf CNNTÜRK

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..