Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Abd'li Sarai Sierra, İtalyan Pippa Bacca ve Türkiye

Abd'li Sarai Sierra, İtalyan Pippa Bacca ve Türkiye
 

Yaklaşık 10 gündür kayıp olan ABD'li turist Sarai Sierra ölü bulunmuş.

Cesedini Sarayburnu Cankurtaran mevkiindeki surların dehlizinde bulmuşlar. Kimi kaynaklarda başından yaralı diyor, kimisinde bıçaklandığı söyleniyor. Nasıl olduğu önemli değil, öyle ya da böyle cinayete kurban gitmiş sonunda.

Kaybolduğu haberini televizyonda ilk duyduğumdan itibaren ümidim yoktu benim yaşadığına dair.

Çünkü burası Türkiye. Sarai ise bir kadın, taa ABD'den tek başına gelip fotoğraf çekmeye kalkışmış.

Hiç mi duymamış 2008 yılında gelinliğiyle barış mesajı vermek için Milano'dan yola çıkıp Tel Aviv'e otostopla ulaşmayı hedeflerken İstanbul'a da gelen İtalyan Pippa Bacca'nın akıbetini? Tecavüze uğrayıp boğazı sıkılarak öldürüldü Bacca. Arabasına bindiği caninin birlikte olma teklifine hayır dediği için öldürüldü.

Sarai Sierra'nın nasıl ve ne şekilde öldürüldüğünü henüz bilmiyoruz. Muhtemeldir ki onun hikâyesi de buna benzer bir şey. Tesadüfen ikisinin de Türkiye'de öldüğü yaş 33.

Zavallı kadınlar, siz Türkiye'yi kendi ülkeniz gibi mi sanıyordunuz? Hiç mi araştırmadınız buraya gelirken? Kadın şiddeti, kadın cinayetleri zirveye çıkmışken, gazetelerde, internet sitelerinde çarşaf çarşaf yayınlanırken, insanlar sokaklarda Kadına Şiddete Hayır sloganlarıyla yürürken ve bunları neredeyse sağır sultan bile duymuşken siz ne yaptınız be kuzum?

Burası Türkiye:

-Bu ülkenin kadınları öyle kafasına estiği gibi istediği yerde gezemez, kocası, babası veya abisinin izni ve refakati olmalıdır mutlaka.

-Hadi gündüz vakti yalnız gezebildi diyelim, akşam olunca girecek evine, sokak onun ne haddine.

-İstediğini de giyemez kadın, azıcık mini etek, ufak bir dekolte tecavüz sebebi sayılır bu ülkede. Açık saçık bile giyinmek gerekmez ya, kadın ol yeter, gözü dönmüşse aç erkeğin sen çarşaf giysen nafile.

-Kocalar ayrıldıkları karılarının bile izini sürerler, sıkı mı bakalım başka bir adamla birlikte olsun, doğrayıverirler buldukları yerde mazallah.

-Bu ülkede kadınlar bile kadınların namusuna karışır. Namus denilen şey iki bacak arasındadır zaten. Yalan söyleyebilirsin, hırsızlık yapabilirsin, kötülüğün her türlüsünü de yapabilirsin. Ama zinhar iki bacağının arasını açık tutmayacaksın. Onlar senin bacakların değildir çünkü, millete malolmuştur. Namusu milletin namusudur.

-Bir internet sitesinde yazdığın yazılar, yayınladığın gezi fotoğrafların bile teşhircilik sayılır bazı insanların gözünde. Namusun sorgulanır, sanki çıplak fotoğraf çektirip poz poz yayınlamış da aranıyormuşsun gibi.

Yaa, böyle işte sayın Sarai Sierra ve Pippa Bacca.

Keşke gelmeden bir bakaydınız neler oluyor gideceğim yerde diye.
 

 
Toplam blog
: 314
: 1210
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Üsküdar İstanbul doğumluyum ve halen burada yaşıyorum. Okumak, yazmak ve seyahat etmeyi çok seviyor..