Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Dünya
 

ABD’nin “Ilımlı İslam” projesi İslamsız Dünya planının ikinci adımıdır.(1)

ABD’nin “Ilımlı İslam” projesi İslamsız Dünya planının ikinci adımıdır.(1)
 

Güç sizde ise, “Kendi gerçekliklerimizi kendimiz yaratırız.” Diyebilirsiniz, önceki ABD Başkanı Bush gibi...


Gelişmiş Batı geleceğini gölgeleyen unsurların başında Çin ve İslam’ı görmektedir. Bilinenlerin aksine 11 Eylül, Çin’in ekonomik zafiyeti için kuşatılması; Ilımlı İslam, İslam’ın taşlarını oynatarak yoketme operasyonudur.

İlk yazıda işlenecek önemli konu başlıkları verilmektedir;

-11 Eylül olaylarının perde arkasında, Müslüman ülkelerin ABD’ye kurgulanmış terör saldırıları değil, Çin’in ekonomik zafiyeti için enerji yollarının kuşatılmasının perdelenmesi vardır.  Bu manada Afganistan ve çevre ülkelerin askeri ve siyasi kontrolü değerlendirilmelidir.

-Çin’de başlatılan ekonomik büyümenin meyveleri, Batılı kapitalistlerin yerine Çin’in kasalarını doldurmaya başladığı an, Medya; “Çin baharı’” ile Çin’in parçalanması konularını işlemeye başlamış olacaktır.

-ABD menşeili, “Ilımlı İslam” ifadesi, İslam’ın ilkelerinin yumuşatılması! ile ilgili değildir. Hedefte, İslami prensipler kımıldatılarak, taşların oynatılması ve nihayetinde “duvarın yıkılması!”  vardır.

-Medeniyetler çatışması bir aldatmacadır. Ortadoğu ile Batı Dünyası arasındaki kavga İslam ile başlamamıştır.  Hristiyan Batı’nın derdinin başında; kökü çok eskilere dayanan ekonomik ve jeopolitik çıkarlar,  etnik çekişmeler, Hıristiyanlığın içerisinde yaşanan ciddi (anlayış farklılıkları) çatışmalar bulunmaktadır.

- “Cihat, fetva, Taliban, Vahabi, molla, şehit, mücahitler, radikal İslamcılar ve şeriat kanunu" gibi benzeri tanımlar; ABD’nin, Terörle Mücadele, “Teröre Karşı Küresel Savaş”  tezlerinin dayanak noktalarının olmasının yanında kamuoyunu (hedef ülkelerin işgaline) hazırlamak için uydurulan korku unsurlarıdır.

-Afganistan ve Suudi Arabistan, Batıya İslam'ın yanlış tanıtımının kurgulandığı ve uygulandığı ve kontrol edilen iki kilit ülkedir. Bu iki ülkede; çarpık Vahabilik ve Taliban gibi anlayışların pazara sunulması tesadüf değildir.

-Laik anlayış, anlatıldığı gibi din ve devlet yönetimlerinin bağımsızlaştırılması, birbirinden ayrılması değil, Devletin doğrudan dini kontrol etmesidir. Bu anlayış yeni değildir.  Açıklandığında oyun daha anlaşılır olacaktır.

-“Hıristiyan Reform hareketlerinin sonunda (Hristiyan) devletler nasıl dini kontrol etmek için geniş bir alan bulabildiyse, bir benzeri de, ”radikal İslam” veya “Terör ve İslam!’” ifadeleri ile, “İslami reform!” çalışmalarına zemin kazandırılmakta, hazırlıklar yapılmaktadır.

-Gerçeğinde Din anlayışı, devletleri yönlendirmemiş, siyaset din anlayışını yönlendirmiş, yönlendirmektedir. “Devletin veya kilisenin din üzerindeki hâkimiyetini kaybetmesinin hem Hıristiyan hem de Müslüman geleneklerinde aşırı radikalliğe yol açtığını da yeri gelmişken belirtmek gerekir. “ İfadesi ile  (ABD) tüm meramını anlatmaktadır.

-Birinci dünya savaşı, sanayi devrimi sonucunda ortaya çıkan hammadde ihtiyacının temini, ikincisi teknolojik üstünlüğün perçinlemesi için çıkarılmıştır. Halen ekonomik değerlerin ateşli silahlar yerine (arka planda) kullanıldığı üçüncüsünü, Kültür farklılıkları bahane edilerek çıkarılacak dördüncüsü takip edecektir.

-İslam, Musevilik ve Hristiyanlığı semavi din olarak kabul etmesine rağmen, Musevilik ve Hristiyanlık İslam’ı  hak din olarak görmemektedir. Soru;  İslam’ın, Musevi ve Hristiyanlarla bir sorunu var mıdır? "Medeniyetler çatışması" aslında neyi perdelemektedir?

-İsrail Devletinin kurulmasındaki büyük hesapta,  Hristiyan Batı’nın (gerçeğinde düşman olarak gördüğü) Museviler ile Müslümanlardan kurtulmak başta olmak üzere bir taşla beş kuş vurabilmesi vardır.

...

Eğer, güç sizde ise,

“Kendi gerçekliklerimizi kendimiz yaratırız.” İfadesini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

(Eski ABD) Başkanı Bush gibi...

...

Her şey (Ilımlı İslam-Arap Baharı- BOP vb) güçlü olabilmek ve kazanmak adına...

Diğerleri lafı güzaftır...

...

Uzun ancak keyifli, kamuoyunda fazla bilinmeyenlerle bir yolculuğa çıkıyoruz...

www.canmehmet.com

Resim;İnternet ortamından alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..