Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine 'Canlı Bomba' saldırısı!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine 'Canlı Bomba' saldırısı!
 

Haber kanallarının çokluğu, bazen olayları canlı olarak izleme imkânı veriyor. Bu gün onlardan birisini tüm Türkiye gibi bende yaşadım.

Olay, Ankara'da Paris Caddesi'nde bulunan Amerika Büyükelçilinde meydana gelen patlama!

Patlamanın nedeni olarak ‘Canlı Bomba’ açıklaması yapıldı.

Patlamada birçok ölü ve yaralının olduğu söyleniyor ancak kesin bir bilgi yok.

Olay ABD büyükelçiliğinin girişindeki Ankara'daki korkutan patlamanın nedeni canlı bomba...

Canlı bomba x-ray cihazından geçerken patlama olmuş.

Patlamada 2 kişinin öldüğü, ölenlerden birinin canlı bomba olduğu, diğerinin ise elçilikte çalışan bir Türk personel olduğu ekranlara yansıdı.

Ekranlara yansıyan ilk bilgilerde; elçilik çalışanlarının hepsi bir alanda toplanmış, personelin hiçbir yere gidilmesine izin verilmiyor.

Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Vali Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay inceleme yaıyor.

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ile birlikte yaptığı açıklamada, 2 kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını söyledi. Vali Yüksel, ''ABD Büyükelçiliği’nin içinde patlama oldu'' dedi.

Biliyorsunuz büyükelçiliklerin bulunduğu alanlar, o ülkenin toprağı sayılıyor. Yani ABD topraklarında meydana gelen bu patlamanın nedeni şimdilerde araştırılıyor.

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan kısa yazılı açıklamada da, "1 Şubat 2013 günü 13.15 sularında ABD Büyükelçiliği'nde bir patlama olmuştur. Şu anda olay hakkında araştırmalarını sürdüren Türk Emniyet Yetkilileri gerekli her türlü önlemi almıştır. ABD Büyükelçiliği olarak Türk Hükümeti'ne, basın mensuplarına ve tüm Türk Halkına olaya dair gösterdikleri öfke ve bizimle kurdukları dayanışma için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldığı dikkat çekti.

Bir diğer dikkat çekici durum; saldırının El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in damadı Süleyman M.'nin Ankara'da yakalanmasından hemen sonra yaşanması… 

Usame Bin Ladin'in damadı Süleyman M., Milli İstihbarat Teşkilatı ile CIA’nın yürüttüğü operasyonla bir ay önce sahte pasaportla geldiği Ankara'da yakalanmıştı.

Bildiğiniz gibi Süleyman M. 11 Eylül saldırılarından sonra kayıplara karışmıştı.

Bu saldırı 2004'te İngiliz Konsolosluğu, sinagoglar ve HSBC binasına yapılan El Kaide bağlantılı terör saldırılarından sonra en önemli eylem olarak dikkat çekiyor.

Saldırıların aynı yöntem içermesi, şüpheleri El-Kaide örgütüne çekse de, halen elde kesin bir delil yok!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..