Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

ABD'nin gücü, ilahi programa asla yetmeyecektir

ABD'nin gücü, ilahi programa asla yetmeyecektir
 

ABD'nin gücü, İLÂHÎ PROGRAM' A aslâ yetmiyecektir!..


Mısır'da karışıklık devam ediyor. 

Halk, Mısır'a yeni bir şekil vermek için, karalı gibi gözüküyor. Ama tabii ki, dış güçlerin, bilhassa da ABD'nin ''HAS MÜTTEFİKLERİNDEN'' olan, Mısır'ın tepesindekiler hakkında ne şündükleri ve ne yapacakları da çok mühim. 

ABD de artık, sâdık dostu Mübarek'i gözden çıkarmış gibi gözüküyor. Türlü türlü yeni senaryolar otaya çıkması her an muhtemel. Dünya'ya nizâmat verme hevesinden vaz geçecek değiller ya. Hele hele Ortadoğu'ya!.. 

Tunus'ta başlayan olaylardan sonra, bütün Arap Dünyasında ''DOMİNO ETKİSİ'' gösterme istidâdında olan bu olaylar, ABD'nin beklediği birşey değildi mutlaka. Ama onların, bu tip pozisyonlara da ni ''B Planları'' mutlaka vardır. 

29.01.2011, cumartesi gün'kü BLOG yazımda; ''Bakalım bu olayların arkasından; ABD ve Batılıların oyunları mı çıkacak yoksa, Rabb'imizin yeni hazırlıkrı mı tulû edecek?!..'' diya yazmıştım. 

Bu güne kadar bu inancım hiç sönmedi. Bundan sonra da sönmiyecek!.. 

Şimdi bakın bir etrâfa. Arap Dünyası diktatörlerinin paçası tutuşmuş vaziyette. Bâzıları sessiz sessiz olayların seyri'ni tâkip etse de, bâzıları korkularını farklı biçimlerle ifâde etmeye başladılar. Libya Diktatörü'nün; ''Biraz daha bekleseler ne olurdu?(!)..'' açıklamasından sonra, Suriye Lideri de; ''Yeni bir çağa girildi... Modelimiz Türkiye'dir... Düşünebildiğin en iyi model, AK Parti'nin benimsediği model...'' diyerek, korku ile karışık birtakım mesajlar vermeye çalıştı... 

Mubarek her ne kadar direnmeye çalışsa da, Arap Dünyası'nın diğer Diktatörleri; Batılı dostlarının da destekleri ile ve boş laflarla, halklarını oyalayarak, kaçınılmaz sonlarını sâdece biraz geciktirmiş olurlar, O kadar. 

Çünkü, diktatörlerle batılı dostları ve ABD'nin gücü, İLÂHÎ PROGRAM' A aslâ yetmiyecektir!.. 

Sağlık ve Muhabbetle 

01.02.2011, salı
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

(bektas_azizoglu@hotmail.com) 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..