Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

ABD'nin kara listesine nasıl girdik?

ABD'nin kara listesine nasıl girdik?
 

Dünyanın şımarık çocuğu, son imparatorluk ABD, istediği ülkeyi istediği an işgal edebiliyor. Buna bazı payandalar eşlik etse de son dönemde en fazla payandalığı bizim yaptığımız bir gerçek.

Eskiden ABD’ye en fazla yardımı İngilizler yapardı. Ancak Irak ve Afganistan operasyonlarından sonra görüldü ki; ABD rant paylaşımında adil davranmayıp, hep bana, cup(!) bana diyerek, yongayı hep kendinden yana yonttu. Bunu gören İngilizler, sessiz sedasız kenara çekilip, ABD’yi uluslar arası arenada yalnız bıraktılar.

Bu günkü ortamda ABD’ye kafa tutabilecek bir Çin var. O da ekonomik alanda ABD ile mücadele ediyor. Çin malları tüm dünyayı işgal ederken, her nedense ABD buna fazla ses çıkarmıyor. Büyük ihtimalle Çin’de üretilen malların ara girdileri ABD’den geliyor!

Geriye kim kaldı?

Rusya? Oradan iş çıkmaz! Rusya Putin’in elinde oyuncak olmuş, bir geliyor, bir gidiyor. Kazandıkları seçime bakacak olursak, bir katakullinin döndüğü muhakkak!

Hindistan? O ülkesindeki insanların karnını doyurmakla meşgul!

Netice itibarı ile ABD dünyanın dört bir yanında at koşturuyor! Ne dur diyen var, ne ç…!..

Ufukta önce Suriye, sonra da İran hedef ülke olarak gözüküyor. Suriye; aslında işin bonusu! Asıl amaç tabi ki İran! İren demişsek, İran’ın petrolü! Tıpkı Irak’ın petrolü olduğu gibi…

Bildiğiniz gibi İran, petrol’ün verdiği güçle tüm dünyaya kafa tutmaya devam ediyor.  Aslında bir yerde haklı da! Çünkü nükleer silah ürettiği iddiasıyla ezilmeye çalışılıyor. Oysa İsrail nükleer silahı çoktan üretti de kimse bunu ne yapacaksın demedi.

Dedik ya Suriye işin basamağı! Suriye konusunda bizi taşeron olarak kullanmak istiyorlar. Suriye sınırı yakınlarındaki kamp yerlerinde ağırlanan muhalifler bunun en güzel göstergesi.

Memur ve emeklilerine 2012 yılı zammını veremeyen iktidar, söz Suriyeli muhalifler olunca hizmette sınır tanımıyor. Şimdiden sayıları 16 bini bulan Suriyeli muhalifleri ne zamana kadar besleyeceğiz bakalım…

Gelelim Son İmparatorluğun İran ile ilgili olarak kara listeye aldığı ülkelere.

Biliyorsunuz batı İran’a birçok yaptırımlar uyguluyor. Ancak İran parayı bastırıp, istediğini istediği yerden alıyor. Ve ‘Serbest Piyasa’ koşullarını sonuna kadar kullanıyor.

Malum, İran’ın geliri Petrol’den! İran’dan en fazla petrolü kim alıyor?

İran’dan en çok petrol alan ülkeler listesinde en başta Çin, ikinci sıradaHindistan, sonra;Güney Kore, Endonezya, Malezya, Pakistan, Filipinler, Singapur, Güney Afrika, Sri Lanka, Tayvan, Türkiye yer alıyor.

Biliyorsunuz bir süre önce ABD İmparatorluğu(!) bir bildiri yayınlayarak, İran’dan alışveriş yapanların derhal alışverişi kesmeleri talimatını vermişti. Buna rağmen, yukarıda içinde bizimde olduğumuz ülkeler İran’dan petrol almaya devam ediyor. Hal böyle olunca, bu ülkelerin ABD’nin hışmına uğraması kaçınılmaz değil mi?

Aynen öyle! ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, bu ülkeler, İran’dan petrol alımını kesmemeleri halinde yaptırıma maruz kalacakmış. Reuters’a konuşan Dışişleri yetkilisi, bu listenin çok esnek ve değişken olabileceğini de ifade etmiş.

Görüldüğü gibi ABD’nin dış politikası çok esnek(!) Daha dün listede yer almayan ülkemiz, yeni yayınlanan listede kendisine yer bulmuş. Küçük bir Amerika olarak bu bizim için kara bir lekedir!

Bu kara lekeyi(!) temizlemek için derhal İran’dan petrol ve doğalgaz alımını kesip, tüm ticari ilişkilerimizi dondurmamız gerekiyor. Nasıl olsa kış bitti bitiyor. Doğalgaz’a fazla ihtiyacımız kalmadı! Petrol ürünlerine yapılan zamlardan sonra, akaryakıt tüketimi de düştüğü için İran Petrolüne ihtiyacımız da yok!

Sakın ha ABD’yi kızdırmayalım!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..