Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

ABD'nin kirli oyunları

ABD'nin kirli oyunları
 

Galiba uzun süredir ağızlarda ıslanmakta olan baklalar çıkarılmaya başlandı. Efendim, CIA’nın çok yetenekli istihbarat elemanları bizden eğitim amacıyla ABD’ye gönderilen emniyet ve istihbarat birimlerine çok önemli(!) bazı bilgiler vermişler: Afganistan’da üretilen eroin PKK marifetiyle Türkiye pazarına sürülecekmiş.

Bizim anlı şanlı ulusal gazete ve televizyonlarımız da hemen bu haberin üzerine atlayıp manşet yaptılar. Sanki bu bilinmeyen bir şeydi. Sanki ilk kez böyle bir şey duyuyorlardı…

İnanın şaşırmanın da ötesinde duygular yaşıyorum. Bu ülkede PKK’nın uyuşturucu ticareti yaptığını, silah, mühimmat, yaşam malzemeleri ve propaganda için kendisine gerekli olan finansal kaynağın önemli bölümünü bu yolla kazandığını sağır sultan bile bilir. Bunu herkes bilir de CIA bilmez mi? Yine bunu herkes bilir de bizim oraya giden istihbaratçılarımız bilmez mi? Ve yine herkes bilir de nezih Türk basını bilmez mi?...

Herkesin çok iyi bildiği, ama bilmiyormuş gibi yapıp da safa yattığı bu konunun böyle birden bire gündeme getirilmesinin gerçek nedeni ne olabilir ki?

***

Sevgili okuyucu, aslında buna benzer bazı gelişmeler olabileceğini tahmin ediyordum da, milletimizin hafızasını ve mantığını bu kadar da hafife alacaklarını düşünememiştim.

Biliyorsunuz, Başbakanımızın son ABD gezisinde planlanandan da uzun süren Obama görüşmesinde en önemli konulardan biri de Türk askerinin Afganistan’a muharip güç olarak gitmesiydi. Amerika kendi yarattığı bataklıkta kendisi için gerekli olan istikrarsızlığı sürdürürken vermekte olduğu asker kayıplarından da kurtulmak için o bölgede Mehmetçiği kullanmak istemektedir. Ama hem Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve hem de Türk milletinin tepkisi nedeniyle bu konu ancak kapalı kapılar ardında kotarılmaya çalışılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz şu anda zaten bizzat Genel Kurmay başkanımızın ifadesiyle asimetrik bir psikolojik savaşla yıpratılıp dikkati dağıtılmaktadır. Türk milletinin önüne de hem uyuşturucu gibi bir hassasiyeti, hem de PKK’ya olan kin ve nefreti harmanlayıp koydunuz mu bazı şeyleri göz ardı edebilirsiniz. Hesap bu hesaptır.

***

CIA’nın o açıkgöz istihbaratçılarına sormak gerekir; Afganistan eğer iddia edildiği gibi dünya eroininin %92’sini üretiyorsa bunun en büyük pazarı ABD ve AB ülkeleridir. Eroin ticaretinin en önemli aktörlerinden biri de PKK olduğuna göre şimdiye kadar bu terör örgütüne niçin yardım ve yataklık yapmışlardır?

Çocuklarını ve gençlerini zehirleyen eroin taciri bu örgütü hala neden koruyup kollamaya devam ediyorlar?

***

Son söz; Mehmetçiği ABD’nin paralı askeri haline getirmeyi planlayanlar Türk Milletini tanımadıkları gibi islamın ruhundan da habersizlerdir.

Bizler ancak vatan uğruna savaşırız.

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..