Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

ABD’nin Ortadoğu’ya giriş Vizesi Ladin…

ABD’nin Ortadoğu’ya giriş Vizesi Ladin…
 

ABD başkanı Obama bu sabah açıkladı, Usame Bin Ladin düzenlenen operasyonla sığınakta öldürüldü… 

Yıllarca ABD’nin Ortadoğu’ya girmesinde ve burada konuşlanmasında anahtar konumunda olan Ladin bir anda neden yok edildi. 

Acaba bunda en büyük etken ABD açısından artık Ortadoğu’da bir kapı kalmayışı ve anahtara ihtiyaç olmayışı mı? Yatmaktadır. ABD Ortadoğu’da istediği karmaşayı yaratmış kendince tehlikeli gördüğü liderleri bertaraf etmiş, Ortadoğu’dan istediklerini alıp bu devletler üzerinde sömürgesini kurmuş olduğundan mı? Artık Ladin pasaportuna ihtiyaç duymayarak Ladin’i yok etmiştir. 

Bugün Ortadoğu tam ABD’nin istediği hali almıştır. Irak parçalanmış, Mısır, Suriye, Libya tam bir keşmekeş içindedir. Hem artık ABD’nin elinde Ortadoğu’ya müdahale etmesi için Ladin’den daha büyük bir anahtar vardır. O anahtar Libya lideri Muammer KADDAFİ’dir. 

İşte bu olanlar sonrasında Ortadoğu yeniden şekillenirken miladını doldurmuş olan pasaportlarda yenilenmiştir. Ladin demode olurken günümüzde Kaddafi moda olmuştur hedef noktasında… 

İşte bu yapıldığı ileri sürülen operasyon ise demode olan hedefin bertaraf edilirken son görevini yerine getirmesidir. Son görevinde Usame Bin Ladin yok edilirken bir yandan da ABD ordusunun kahramanlığı cilalanmıştır. 

Şimdi asıl merak edilmesi gereken konu ise bu kahramanlık cilalama işine neden ihtiyaç duyulduğudur. 

ABD ordusu nerede hata yapmıştır ve neyin üstünü kamufle etmek için bu cilalama işlemi gerçekleştirilmiştir. 

ABD kendi açısından sakıncalı gördüğü Ladin, Saddam, Kaddafi gibi isimleri bir anda dünyanın hedef tahtası haline getirmiş, bunları terörün başı olarak ilan etmiştir. Bu çabaların aslında Ortadoğu’ya yerleşmek için olduğu ortadadır. 

Günümüzde gelinen noktada ABD’nin Ortadoğu’ya yerleşme senaryosu aynıdır. Bu senaryoda baş aktör belli iken figüranlar sürekli değişmektedir. Dün Ladin figürandı, Saddam figürandı bugün ise Kaddafi figüran… 

Mazlum rolünde ABD terörist Ladin… 

Yaşasın kahraman ABD askeri Ladin teröristini bulup yok etti, dünyayı terörden kurtardı. 

Peki ya! 

Ortadoğu terörüne ne demeli, Ortadoğu’yu kana bulayan asıl teröristler ne olacak. İsrail, ABD, AB bunlara kim dur diyecek? 

 

Burçak YAZICI 

 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..