Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

ABD'nin seçim anketi ve oy isteyen vali...

ABD'nin seçim anketi ve oy isteyen vali...
 

Cumhuriyet Gazetesi'nde bir haber… 

Her nedense ben haberi okuyunca hiç şaşırmıyorum! 

Demek ki gördüğümüz örnekler, böylesi olaylarda şaşırmamamız gerektiğini bize öğretmiş! 

Haber şu: Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, iddialara göre AKP’ye oy istemek için esnaf ziyareti yapmışlar. 

Vali ve Emniyet müdürlerinin bu şekilde bir görevi var mı? 

Demek ki ‘İleri Demokrasi’lerde Vali ve Emniyet müdürleri, iktidar partisi lehine, oy isteyip iktidar partisinin propagandasını yapabiliyorlar! 

Evet, biz haberin devamına bakalım. Yurttaşların tepkisiyle karşılaşan Vali Nurettin Yılmaz ve Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, askeri malzeme satan bir işyerine sığınarak kurtulabilmişler. 

Vali ve Emniyet Müdürü vatandaşın tepkisinden nasıl kurtuldular dersiniz? 

Sayın Başbakan’ın CHP için söylediği BDP ile işbirliği yapıyor yakıştırmasından faydalanan Vali ve Emniyet Müdürü BDP’lilerle işbirliği yaparak, iki saat sonra sığındıkları işyerinden kurtulup, yeni çalışmalar için makamlarına gidebilmişler. 

Vali Nurettin Yılmaz’ı hatırladınız mı? Mart 2009’daki yerel seçimlerde AKP’ye çalıştığı telefon dinlemelerine takılmıştı! 

Sayın Vali’nin telefon görüşme kayıtları dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner tarafından yürütülen soruşturma dosyasına girmişti. Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak ile yaptığı telefon görüşmesinde, AKP için nasıl harıl harıl çalıştığını anlatıyordu! 

Böyle bir vali daha vardı hatırladınız mı? 

Hani Tunceli’de buzdolabı, çamaşır makinesi, çek- yat dağıtmıştı! 

Şimdilerde Kırklareli Valiliği yaban Mustafa Yaman! 

Şu sıralar ne gibi seçim çalışmaları yapıyor acaba? 

Neyse; böylesi valiler ve emniyet müdürleri her zaman çıkabilir. Önemli olan, vatandaşın böyle vali ve emniyet müdürlerine pirim vermemiş olması! 

Bitlis halkı gereğini yapmış! 

Biz gelelim ABD’nin Türkiye seçimleri ile ilgili düşüncelerine. 

Biliyorsunuz biz küçük bir ABD’yiz. O nedenle onların seçimle ilgili görüşleri çok önemli! 

Basına yansıyan bu görüşler, seçimlerde bire bir çıkabilir! 

İşte ABD’nin Türkiye seçimleri ile ilgili görüşleri: Üst düzey bir ABD yetkilisi diyor ki; “Öncelikle, AKP, hedefi olan 367 milletvekili çıkaramayacak gibi görünüyor. Çünkü AKP’nin oy oranı doyuma ulaştı. Alabilecekleri tavan oran 2009 yerel yönetim seçimlerindeki yüzde 38’dir. Yine birinci parti çıkacaklarını tahmin ediyorum. Buna karşılık CHP giderek yükselişte görünüyor. Şu anda yüzde 25-30 bandında olduklarını tahmin ediyorum. Ama seçimler yaklaştıkça bu oran daha netleşecektir. CHP’nin yeni liderliği iyi işler yapıyor. Washington’a gelen parti heyeti de burada bir hayli sempati topladı. Öte yandan MHP’nin de bir baraj sorunu olduğunu düşünmüyorum.” 

Gerekçeye gelince: “2003’e kıyasla ilişkiler daha iyi. Ancak Başbakan Erdoğan artık eskisi gibi davranmıyor. Deyim yerindeyse kendine güveni çok büyük boyutlara ulaşmış görünüyor. Önünüzde bir genel seçim var. Bu seçimler 2002 ve 2007 seçimlerinden çok daha farklı. Çünkü Başbakan Erdoğan ve AKP 2002 ve 2007 seçimlerine kendilerinin sürekli mağdur edildiği söylemiyle girmişti. Ama artık mağdur değiller. Türkiye’de bütün kurumları kontrolleri altına aldıklarına göre hâlâ nasıl mağdur olduklarını iddia edebilirler? O nedenle 12 Haziran seçimleri eskilerden çok daha farklı olacak.” 

ABD’nin bu görüşüne göre; ülkemizde yapılan seçim anketlerinin hepsi çöpe! Yapılan onca anketin çöpe gitmesine mi yanarsın, yoksa onca kaset rezaletine rağmen, baraj altına itilemeyen(!) MHP’ye mi? Kasetçilerin onca emeği boşa gitti desenize!..




 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..