Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '11

 
Kategori
Haber
 

ABD'nin Son Umudu; KAB ve AMERO

Kuzey Amerika Birliği ve kuzey Amerika Ortak Para Birimi AMERO

Birleşik Devletler, düşünce, yaşam tarzı ve tutum olarak kurulduğu andan beri ikiye bölünmüş durumdadır. Bu bölünmüşlük en fazla İç savaşta hissedildi ve göreceli olarak KUZEY kazandı. Kuzey Eyaletleri, gelişime açık, teknoloji üreten eğitimli kitlelerden oluşurken Güney Eyaletleri gerici Yobaz, Müslüman, Siyahi, Kızılderili ve Yahudi Düşmanı ayrımcı kitleyi oluşturmakta ve Petrol ve silah şirketlerini ellerinde tutup her 5-10 senede sözde nedenlerle savaş çıkartıp sağa sola silah satarak ayakta durmanın yollarını aramaktadır.

Fakat, sonun başlangıcına gelindi. 11 Eylülden sonra tüm İslam dünyasını tehdit olarak gören Cumhuriyetçi zihniyet çöktü.

ABD, dünyanın hemen her yerinde en sevilmeyen ülkeler katagorisine BUSH yüzünden girdi. Tüm dünyada ABD nin imajı o kadar kötü yara aldı ki, pahalı malları zedelenen imajı yüzünden satılmamaya başladı.

Çin ekonomik olarak Rusya siyasi olarak AB ise kültürel olarak ABD'nin önüne geçmeye başladı.

Bu Amerikanın eayaletlerinin bozulan ekonomi yüzünden parçalanması anlamına gelmekteydi....

Ne yapacaktı ve ne yapmalıydı ABD?

Bu gidişata Siyahi ve adı müslüman olan Hüseyin OBAMA bile dur diyemedi. ABD'nin bu halde olmasının en büyük nedeni sadece Güneyliler değil, Beyaz Saray'ı tahakküm altına almış olan Aşkenazi yahudiliğidir. İsrail'in kurulmasını sağlayan Hazar Türkleri kökenli Yahudiliği sonradan seçen bu Yahudi güruhu sadece ABD'yi değil İsrail'deki Safarad yahudilerinede ayrımcılıkla zulm etmektedirler.

ABD, Aşkenazilerin ve onların planları yüzünden ayrıca İngiltere'nin yanıltıcı klavuzluğu sebebiyle uğradığı zararı kapatmanın yolunu buldu.

Bunun için yaptığı çalışmaları medyada fazla gürültü kopartmadan yapmakta. Bu proje hayati öneme sahip.

1-Meksika ve Kanada ile KAB (KUzey Amerika Birliği) ni kurdu.

2-Doların yerini alacak olan daha güçlü rezerv para konumunda olacak olan AMERO ya geçişi kabul etti.

Bu saatten sonra Dolar değersizliğini dahada arttırmış oldu.

Bu birleşme olmasaydı ABD, herbiri Balkan devletleri gibi 50 devlete bölünecekti. Bu bölünme dünya dengelerini altüst edecek durumda olacaktı. Zira aklı başında hiç kimse ABD, Rusya, Çin arasında GÜÇ dengenin bozulmasını istemez ve isteyemez. Bu Dünya savaşı anlamına gelir.

Bundan sonra ne olacak?

KAB ve Amero ABD'nin son umudu olarak mutlaka yerine getirilecek.

ABD, Suriye, Libya, Yemen gibi Rusya ve İran yanlısı olabilen ülkeleri karıştırıp ne kadar daha Doğu'nun müdahale alanına etki edebilecek? Üstelik bunu 1967 Sınırlarına çekilmesini istemeyen İsrail'e müdahale etmeden samimiyet testini geçemeden yapabilecek mi?

ABD, tekrar eski gücüne kavuşmak ve güçlü olmak istiyorsa bunun yolu izleyeceği akılcı ve etkili politikalardan geçer, Kuzey Amerikayı ve Orda Doğu'da yapay FACEBOOK ayaklanmalarını başlatarak yapamaz.

Bir devletin bekasını sağlayan şey askeri gücü ve ekonomik gücü değildir, bir devlet zulm yapıyorsa, vatandaşlarına karşı ayrımcılık yapıyorsa ebedi olarak yaşaması mümkün değildir.

Bir devletin gücü var olan erki adaletli kullanmasından gelir, bu yoksa diğer tüm unsurlar o devletin parçalanmasına yada gücünü yitirmesine tarih sahnesinden silinip gitmesine engel olamayacaktır.

Saygılarımla

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..