Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '17

 
Kategori
Dünya
 

ABD’nin tırları

ABD’nin tırları
 

Bu Trlar Türkiye'ye Az Gelir.


ABD ve Türkiye iki büyük devlet ve müttefik birer devlettir. ABD ile Türkiye’nin ilişkileri ABD’nin kuruluşundan, yani Osmanlı döneminden bu yana süregelmektedir. Türkiye’nin NATO’ya girmesiyle NATO SSCB’ye karşı güvenlik duvarını Türkiye’nin doğu ve güney sınırına kadar genişletmiştir. Ayrıca Türkiye’nin NATO’ya girmesi NATO’nun Türk askeri gibi bir kahraman orduya kavuşması anlamına da gelmektedir. Türkler dünyanın en başarılı askerleridir. Türkler doğuştan asker bir millettir.

Türkiye, her dönem, NATO’nun kendisine vermiş olduğu görev ve sorumlulukları harfiyen ve fazlasıyla yerine getirmiş, verdiği söze sadık bir devlettir. Lakin NATO’nun kendisi olan ABD, Türkiye’ye her daim oyun oynamaktan geri kalmamıştır. Bu konuyla ilgili daha değinilecek konu başlıkları da var ama bu sefer bu günün konusu sulanmış olacağı için onları es geçelim.

Eğer biz ABD ile müttefiksek, ABD’nin Suriye’de DAEŞ ile mücadele etmek için Türkiye’yi tercih etmesi gerekmez miydi? Mantık Türkiye’nin tercih edilmesini gerektirmektedir. Öyleyse neden ABD, PYD’yi kendisine ortak olarak tercih etmiştir?

Zaten, hâlihazırda DAEŞ’i bölgenin başına musallat etmek için kurgulayan ve konumlandıran ABD değil miydi? DAEŞ, ABD’nin kendi evladıysa dağıtmak için operasyona ne hacetti? Zaten, hesapta DAEŞ ve  PYD kendi aralarında anlaşarak DAEŞ’in bölgeden çekilmesi konusunda anlaşmadılar mı? Böyle bir anlaşma ABD’den habersiz bir şekilde yapıla bilinir mi? Tabi kî hayır. ABD bu işi her iki tarafa da rollerini deklere ederek vekillerine havale etti. Gel derler gelir git derler giderler. Koca devletin adının böyle bir olayda geçmesi uygun olmazdı. Demek ki, ABD’nin hedefi DAEŞ değilmiş. Hedef DAEŞ değilse, silah verdiği terör örgütü PKK/PYD değildir. O zaman hedef Suriye’de güvenlikli bölgelerin kurulmasını ve operasyonların birlikte yapılmasını isteyen müttefik ülke Türkiye’dir.

ABD, Türkiye’nin istikrarsızlaşması ve sınırlarının Irak ve Suriye gibi sorgulanır olmasını arzu edilmektedir. ABD’nin Suriye’nin Kuzeyindeki sivilleri korumak amaçlı güvenlik bölgesinin kurulmasına neden sıcak bakmadığı da ortaya çıkmıştır. Türkiye güneyi, Irak ve Suriye’nin kuzeyi ile bir kaos atmosferi içerisinde olması gereklidir. Bunun sebebi ise Türkiye’nin güneyi ile Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden toprak kopartılarak bir Kürt devletinin kurulması planıdır.

ABD’nin DAEŞ ile mücadele amaçlı olarak YPG’ye sevk ettiği 450 Tır dolusu üst düzey stratejik maksatlı silah, mühimmat ve araç gereç gönderdiğini medyadan duymuşsunuzdur. Ben de şunu söylüyorum, ABD’nin bu masallarına artık Türkiye’de kediler bile inanmıyor. Bana kalırsa bu tır meselesinde de bir oyun var. ABD’nin YPG’ye gönderdiği tırların sayısı, bahsettikleri rakamın en az iki katıdır. Neye göre bunu söylüyorum? ABD, YPG’ye bu silahları DAEŞ’e karşı kullanmaları için vermiyor. Bu bizim algımıza yapılan bir harekât ama artık buna inan kalmadı. ABD bu silahları YPG’ye Türkiye’ye karşı kullanmaları amacıyla vermektedir. Şimdi taşlar yerine oturmaya başladı. O zaman size 400-500 tır silah değil en az 1.000 silah gereklidir. O’da stratejinin Kuvvet çarpanı hesaplarına göre matematiksel hesaplamaların sonucudur.

İyi eyvallah bu bir bilimdir ve bilimle hareket edilmelidir, doğru. Lakin tarih çokça az kuvvetle büyük orduların yerle yeksan olduğunu yazmıştır. Bunların başını ise hiç kuşkusuz Türkler çeker. Türk’ün doğuştan asker olarak doğduğunu bilmeyen milletler var demek ki! Tabi devletlerarasında daha tevellüttü daha yeni olanlar var. Paralarına, teknolojilerine ve ordularına güvenen bu devletler bunları dayak yiye yiye öğrenecekler. Tüm bu güç unsurlarına rağmen ABD’nin savaş kazandığı bir ülke var mıdır?  Ders almıyorsan, egona yenik düşüyorsan hesabı ödeye ödeye öğreneceksin. Türk askerinin karşısına çıkacaksan stratejik kuvvet çarpanını hesap edeceksin tamam ama iman gücüyle, cesaret kat sayısını nasıl hesap edeceksin onu merak etmiyorum.  Sadece stratejik kuvveti hesaplayarak YPG’yi Türklerin üstüne göndermek, tarih, strateji ve Türk askerinin ne olduğunu bilmemektir. Olsun bu yollar düşe kalka gidilir.

Değerli Okurlarıma Saygılarımla.

Lütfen Paylaşınız.

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..