Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

ABD öyle istiyor

ABD öyle istiyor
 

2.bp.blogspot.com


Yıllar önce, katıldığım bir “Panelde” Dünya Bankası’nın finansmanını üstlendiği başarısız bir Eğitim projesi tartışılıyordu. Müsteşar da oradaydı. Konu döndü dolaştı ve projenin başarısızlığı Dünya Bankası’nın üzerine yıkılıverdi. Müsteşar da zaten hazır olan ezberimizin üzerine öyle bir konuşma yaptı ki, bütün suç Dünya Bankası’nın üzerindeydi artık.

“Ezberimiz” şuydu… “Bu adamlar parayı veriyorlar ama paranın harcanmasına her kademede karışıyorlardı. Hatta kendi adamlarını projede görevlendiriyorlar verdikleri paraları bu yolla geri alıyorlardı. Paranın harcanmasını bize bir bıraksalardı neler yapmazdık ki.”

Müsteşarın sözlerinden sonra, salonun orta sıralarından bir bayan söz alarak, kendisinin finansmanı sağlayan Dünya Bankası yetkilisi ... olarak tanıttı. Kast edilen olarak “Proje sizindi. Uygulayan sizdiniz. Biz finanse ettik. Proje sizin olduğu halde neden Dünya Bankasını suçluyorsunuz? Finansman sağlayarak hatamı ettik?” diyerek Müsteşarı cevapladı. Salondan hiçbir ses çıkmadı. Nasıl çıksın ki. Koskoca Müsteşar, herkesin önünde kötü duruma düşmüştü.

Bu türden işlerimizde suçu gelişmiş devletlere atarak, kendi beceriksizliğimizi örtmeyi çok iyi yapıyoruz. Sanırım temelinde gelişmiş devletlere olan kıskançlığımız yatıyor. Hani “Tek dişi kalmış canavar” kalıpları falan…

Hadi diyelim ki onların yüzünden bu durumdayız. O zaman gereğini yapsana be kardeşim. Adam seni, sana göre bölüp parçalamak istiyorsa sen ne yapıyorsun? Düşmüşsün havuza çırpınıp duruyorsun. Hadi yüzerek çık diyorlar, diyorsun ki ABD böyle istiyor, yüzemem.

Haber aynen şöyle:

<ı>ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, “Kürt Açılımı’nın bir Amerikan projesi” olduğu savlarına ilişkin yaptığı açıklamada, planın bir “Türk planı” olduğunu vurguladı.

<ı>Sözcü şunları söyledi:

<ı>“Türkiye’nin demokratikleşmesini destekliyoruz ancak bu plan, bir Türk planıdır. Bu, Türkiye tarafından çözümlenmesi gereken ve çözümlenmekte olan bir iç meseledir.“

Şimdi nasıl çıkılacak bu durumdan. Hadi sen kendi küçük siyasetin için “plan ABD’nin” diyerek yandaşlarını kandırmaya devam ediyorsun; ama uluslar arası bir arena da, bu suçlamayı sağlam kanıtlara dayandırarak gereğini yapmak zorundasın. Yoksa hem ülkemize yazık edersin, hem de böyle kendin kötü duruma düşersin.

Söz konusu olan plan “Demokrasi açılımıdır.” Planın ABD’nin olup olmaması değil. Önemli olan senin bu plana katkı sağlayıp sağlamayacağınla ilgilidir. Plan ABD’ne aittir diyerek kendi beceriksizliğini ve öngörmemişliğini başkasına ihale edip süreci dinamitleyemezsin. Çünkü, ortada bundan sonra olabilecek ölümleri engelleme planı, bir “barış planı” oluşturuluyor.

Kim bilir, belki de bu plana destek vermemenizi, AB veya Norveç istemiştir, belki de Rusya.))))))) Olamaz mı? yani…

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..