Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
TV Programları
 

ABD Televizyonlarında unutulmaz anlar...

ABD Televizyonlarında unutulmaz anlar...
 

The Beatles ABD'de The Ed Sullıvan Show Konuk Oldu(1964)


The Hollywood Reporter dergisi geçtiğimiz aylarda, ABD televizyonlarında unutulmaz anlar adı altında, enleri bir araya getirdi. Aya atılan ilk adımdan tutun, ABD'de ilk defa tv'ye çıkan Beatles grubuna kadar çeşitli anları okuyucusuyla paylaştı. 

İşte onlardan bazıları, benim kısa açıklayıcı notlarım ve derginin eglenceli yorumuyla, okuyalım; 

- Dallas dizisinden, J.R'ı kim vurdu? J.R'ın vurulmasının ardından verilen sekiz haftalık sezon arası tüm dünyada büyük merak uyanmasına neden oldu. J.R'ın kım vurdu? sorusu esprilere malzeme oldu. (Ülkemizde de insanları tv başına kilitliyen diziydi) 

- Prens Charles ve Prenses Diana'nın Masal düğünü; Romantikler için bir Disney filminden fırlamış olduğu düşünülebilirdi. Bir masalın Tv.de canlı yayınlanan versiyonuyda adeta. Böyle bir ana insan hayatta kaç kez tanık olur dersiniz? ( Sonu kötü biten bir masal oldu) 

- Münih Olimpiyatları; Amerikan televizyonlarında terör ve trajedi birarada. ( Olimpiyat köyünün teröristlerce basılması ve öldürülen sporcular, (1972) onbir İsrail'li sporcu ve bir Alman polis öldürüldü) 

- Elvis Costello'nun ilk saturday night live çıkarması; 17 Aralık 1977'de Elvis Costello ve grubu the Attractions, Sex Pistols'ın yokluğunu son anda doldurmak zorunda kaldı. Zira Sex Pistols üyeleri Amerika pasaportlarını alamamıştı. Costello, şov yapımcısı Lorna Michaels tarafından, medyayı protesto eden Radio Radio adlı şarkıyı söylememesi konusunda uyarıldı. Costello sahneye çıktı, bir şarkıya başladı, sonra ansızın şarkıyı yarıda kesti ve grubuyla birlikte Radio Radio'yu söylemeye başladı. Bu davranışı yüzünden proğramdan men edildi. ( SexPistols, birçok gruba ilham kaynağı olmuş İngiliz Punk Rock grubudur). 

- Elle Degeneres'in Cinsel Kimliğini Açıklaması; Ellen DeGeneres'ın rol aldığı ve kaleme aldığı Ellen adlı dizide canlandırdığı karakter, The"Puppy Episode'' adlı bölümde eşcinsel olduğunu itiraf etti. Bu bölümün yayınlandığı gün, DeGeneres, uzun zamandır tartışılan bu konuya açıklık getirmek için The Oprah Winfrey Show'a çıktı ve eşcinsel olduğunu söyledi. Bu açıklama Amerika'da bomba etkisi yarattı. ( Ellen De Generes ABD'de oyuncu ve komedyen, Ellen adlı dizide oynadı. 1997 de lezbiyen olduğunu açıkladı. Birçok tepki aldı. Dizi yinede ''Emmy Ödülü''nü almayı başardı.) 

- Aya Atılan İlk Adım; Herkesin ağzında tek bir cümle; '' Bunun olduğuna inanamıyorum'' O andan sonra herşey mümkün gözükmeye başladı adeta. İnsanoğlu herşeye muktedirdi sanki. Ay, sadece bir başlangıç gibiydi. İnsanoğlu daha sonraki yıllarda da birçok büyük keşif yaptı, ama hiç biri aynı etkiyi yaratmadı. ( 20 Temmuz 1969'da Aya ilk basan, Apolla ll uzay aracıyla giden ABD'li astronot Neil Armstong olmuştu.) 

- The Beatles'in, The Ed Sullıvan Show'a Konuk Olması; Tv'de böyle bir şey görülmedi. Amerika'da iki canlı yayına çıkan The Beatles grubu, 1964 yılında, popülerliğinin doruğunda, Amerika'lı kızlara neredeyse stüdyoyu yıktırıyordu. Çığlık atmaktan hiç vazgeçmeyen kızlar grubu, şarkıların duyulmasını bile engelledi. Bu, bir müzik grubunun görüp görebileceği en ilginç anlardan biriydi. Bugün Ay'a ayak basma anı ile Kennedy suikastı gibi tarihi anların yanında tek bir an sayılacaksa, o The Beatles'ın The Ed Sullivan Show'daki performansı olmalıdır. ( The Beatles, İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş müzik grubudur. 1960'lı yılların en popüler ve en büyük müzik grubu). 

- Prenses Diana'nın Cenazesi; Ne yazık ki, masalın sonu Disney filmlerinde izlediğimiz gibi bitmedi. Elton John'un şarkısı hala kulaklarda. ( Prenses Diana, 1997 yılında Paris'te geçirdiği trafik kaza sırasında öldü) . 

- MTV'nin İlk Video Klibi; Tarihler 1 Ağustos 1981'i gösteriyor.Saat 00:01. MTV'nin ilk klibi The Buggles'tan Video Killed the Radio Star. MTV yayın hayatına başladı. ( MTV ABD müzik kanalı) 

- The Muppet Show; Kuklalarla insanların bir arada huzurlu bir şekilde yaşadığı bir yerlerde geçiyordu The Muppet Show. İçinde öyle bir şey vardı ki, tüm aile uyum içinde izliyebiliyordu bu proğramı. Genç Elton John hala akıllarda. (Ülkemizde de ilgiyle izlenen Muppet Show çocukların büyük ilgisini çekmişti.) 

- The Sıx Feet Under , Final Bölümünün Son Dakikaları; Diğer dizilerin daha görkemli finalleri olabilir, ama Sıx Feet Under'ın final bölümünün sonunda öyle bir şey oldu ki, bu sayede insanlar bu diziden istedikleri her şeyi aldılar.Artık karakterlere hiç olmadığımız kadar yakındık ve onlar hakkında bilmediğimiz bir şey yoktu. ( 2003 Yılında en iyi Drama dizisi dalında Altın Küre ödülünü alan yapım 2005'te 5. sezonuyla ekranlara veda etti.) 

 

 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..