Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

ABD ve AB’ye Ses Yükseltmemizdeki Cesaretimizin Nedeni; Bizi Kaybetmeyi Göze Alamazlar

ABD ve AB’ye Ses Yükseltmemizdeki Cesaretimizin Nedeni; Bizi Kaybetmeyi Göze Alamazlar
 

Biz ABD’den daha mı güçlüyüz ya da AB’den? Ekonomik hatta askeri olarak… Ama Türkiye’nin özellikle de Sayın Cumhurbaşkanı'nın ağzından güçlü itirazları eminim dünyayı şaşırtıyordur.

Rusya ve Çin gibi süper güçlerin bile böyle karşı duruşları yok. Tamam haklıyız ama bu ülkelere haklıyken bile konuşamayanlar var. Çünkü ABD ve AB’nin elinde çok büyük bir koz var: Dünya ekonomisini bunlar kontrol ediyor; aleyhimize bir karar alsalar Türkiye batar!

Şüphesiz sadece konuşuyoruz ama bu da bir şey… ABD ve AB Türkiye’nin neredeyse meydan okumaya varan haklı ama dozu yüksek ses yükseltmeleri karşısında hiçbir şey yapmıyor.

Bunun nedeni bizi kaybetmek istemeyişleri. Zira Türkiye dış politikada uyanık davranıyor. “Bizi AB’ye almazsan biz de başka yere gideriz” diyor mesela. Ya da ABD’ye, Rusya ve İran’la yakınlaşma, ya da Şanghay Beşlisi üzerinden bir nevi şantajla istediklerini yaptırmaya çalışıyor.

Belli ki batının bize ihtiyacı var. Gerçi olmaz da hani doğuya kaysak güç dengesi bozulur. Onun için aslında elimizde çok büyük koz var. Ve AKP hükümeti bu kozu kullanarak istediklerimizi yaptırmaya çalışıyor. Ancak doğal olarak fazla ileri gidemiyor çünkü ekonomi yumuşak karnımız!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..