Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

ABD ve BM yetkilileri dün adanın her iki yanında temaslarda bulundu

ABD ve BM yetkilileri dün adanın her iki yanında temaslarda bulundu
 

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve KKTC Cumhurbaşkanı Talat


Kapsamlı müzakerelerde mülkiyet konusunda görüşmeler devam ederken, ABD ve BM yetkilileri dün adanın her iki yanında temaslarda bulundu.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer dün, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ı ziyaret ederek iki liderle ayrı ayrı görüştü.

ABD Başkanı Barak Obama'nın yakın çalışma arkadaşları olarak bilinen ve
önceki akşamüzeri Kıbrıs'a gelen ABD İllinois Senatörü Richard Durbin ise sabah Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu'yla öğleden sonra ise Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la biraraya geldi.

Durbin, Yakovu'yla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin olumlu bir şekilde devam edeceği ve barışçıl bir çözümün kabul edileceğini umut ettiğini" söyledi.

Durbin, Kıbrıs'a geliş sebeplerinin, adanın sadece burada yaşayanlar için değil tüm bölgedeki herkes için büyük bir önem taşıdığını anlıyor olmalarından kaynaklandığını vurguladı.

Durbin ayrıca, ABD'nin pek çok dostu olduğunu ve müzakerelerin devam etmesi için bu dostlarını cesaretlendireceklerini ifade etti.

DOWNER

Öte yandan Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile görüştü.

Downer, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması konusunda "ihtiyatlı iyimserlik" dile getirdi.

Hristofyas ve Talat'la yaptığı görüşmeyi "iyi" diye niteleyen Downer, müzakereler süreci için "zor" ifadesini kullandı.

İki liderin, çabaları sürdürme konusundaki taahhütlerinin de önemli olduğunu ifade eden Downer, "bunaltıcı takvimler" ortaya konulmasının sürece yardımcı olmayacağını savundu.

DOWNER'DEN SOYER'E DE ZİYARET

Öte yandan Başbakan Ferdi Sabit Soyer, KKTC'de temaslarda bulunan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i dün öğleden sonra kabul etti.

Başbakan kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta BM temelinde bir çözümü hedeflediklerini belirterek, bu konuda Downer'le yararlı bir işbirliği geliştirmenin ve düşüncelerini almanın kendileri için önem taşıdığını belirtti. Soyer, aynı zamanda Downer'in Kıbrıs sorununun çözümüne katkılarının önemini de vurguladı.

Downer'in son derece yararlı çalışmalar yaptığını belirten Soyer, BM yetkilisine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 
Toplam blog
: 62
: 707
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

1962 dogumluyum. Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu bilgisayar programcısıyım. Mesleğim gereği birçok ..