Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Dünya
 

ABD ve Rusya 3. Dünya Savaşı’nı çıkarmadan aralarında Avrupa'yı paylaşıyorlar mı

ABD ve Rusya 3. Dünya Savaşı’nı çıkarmadan aralarında  Avrupa'yı paylaşıyorlar mı
 

İnsanların hiçbir dönemde "Üretim" sorunu olmamıştır. Sorun, paylaşımda adaletin olmamasındadır.


Temel kuraldır. Büyüyen ve büyüklüğüne göre beslenemeyenler ölürler. Bu, tarihteki tüm uygarlıklar, devletler, insanlar hatta bitkiler için de böyledir.

Bu konu aslında, M.Ö 10.000’nci yılda başlayarak, M.S. 2014’de bitmelidir. Ancak, halk olarak işin kestirme tarafı! Okumadan bilgi üretmek daha kolayımıza geldiği için biz de konunun özetini, özetiyle birlikte, meraklılarına, araştırmacılarına bir ışık tutuyoruz.

Batı Medeniyeti, (Buna Batı Avrupa’nın sanayileşmesi diyelim) İki temel ayak üzerinde yükselmiştir. Birincisi, Sanayileşmek: ikincisi Demokratikleşmek.

Şimdi çoğunluk sanayileştiğine ve demokratikleştiğine göre, Batının başarı formülü şimdi Onları yiyen bir canavara dönüşmüştür.

Amerika, Rusya, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin falına baktığımızda bakalım neler görünmektedir?

Amerika, Bu bölgede Rusları (ileride Çinlileri) dengelemek ve engellemek için Avrupa Birliği’ni istemektedir.

Amerika, Bizim Ruslarla işbirliği yapmamamız, Rusların gölgesinde! Kalmamamız, Kendi başımıza buyruk olmamamız için Avrupa Birliğine girmemizi istemektedir.

Avrupa Birliği (gerçeği) nasıl doğmuştur? (Batı) Avrupa’nın güçlü ülkeleri, İkinci Dünya Savaşı sonunda kendileri için yolun sonu göründüğünü, Amerika ve Rusya arasındaki masa tenisinde “pinpon topu!” (hatta lokma) olduklarını anladılar. Avrupa Birliği’nin arka planındaki ana fikir budur.

Avrupa Birliği ve Türkiye; Avrupa’nın Büyük Devletleri,  Bizim Avrupa Birliği’ne girmemiz halinde, Amerika’nın “Truva Atı” olabileceğimizi, bizi hazmedemeyeceği, yönetemeyeceği gerçeğinden hareketle, kendisine bir sorun olabileceğimizi düşünerek, bir kenar mahallesi! “varoş-ucuz işçi cenneti!” olarak, kontrol edilebilir güçte kalmamızı istemektedir.

Rusya, Amerika (ileride Çin) karşısında güçlü olabilmek için kendi kontrolünde bir Avrupa Birliği’ni ister. Bu (Almanya yok olmadan) olamayacağından, eski günlerdeki gibi Amerikan kankası ile birlikte kendisinden zayıfları sömürerek ayakta kalmaya çalışacaklardır.

Yazılanlarla ifade edilmek istenen;

Avrupa’nın güçlü devletleri, Amerika, Rusya ve Çin’in hükümdar olduğu bir dünyada yaşamayacaklarını görerek aralarındaki yüzlerce yıllık düşmanlıkları bir tarafa bırakarak, Avrupa Birliği’ni kurmak istemişlerdir. Ancak, Kapitalist sistemde sömürecek (kenar mahalleleriniz) zayıf devletler yoksa yaşamanız mümkün değildir.

Amerika, ilk planda hoşlanmadıkları İngiliz ve Fransızların sömürgelerini ellerinden alarak büyümeye başlamış, gelinen noktada bu sömürgelere, Büyüyen devletlerden; Rusya, Çin, Brezilya, Hindistan vb. ortak olmaya başlamaları ile birlikte bu dereler kurumaya başlamıştır.

Şimdi Amerika ve Rusya için ortada paylaşılacak bir Avrupa vardır.

Yukarıda anlatılanları,

Bugünlerde yaşanan Ukrayna ve Kırım olaylarını, kimlerin, kimlere kazık attığına bakarak değerlendirilebilir.

-Çanlar kimin için çalmaktadır?

-İlk Sanayileşen ülkelere mi?

-“Onlar kimlerdir? İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya mı?”

 

www.canmehmet.com

Resim; web ortamından alınmış, altyazısı tarafımızdan düzenlenmiştir.

 

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..