Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '17

 
Kategori
Haber
 

ABD ve Türkiye Karşılıklı Olarak Vatandaşlarına Vize Başvurusunu Askıya Aldı.

ABD ve Türkiye Karşılıklı Olarak Vatandaşlarına Vize Başvurusunu Askıya Aldı.
 

ABD Konsolosluğunda çalışan Fetö CIA Ajanının tutuklanmasından sonra ABD Türk vatandaşlarına vize vermeyi askıya aldığını duyurduğunda Türkiye'de geri adım atmayarak ABD'ye karşı tavırını ortaya koydu ve ABD Vatandaşlarının Türkiye'ye girişinde Başvurularını askıya aldı. Artık ABD Vatandaşları da Türkiye'ye girmeden önce E-vize başvurusu yapmayacak ve Türkiye'ye giremeyecek.

Şimdi bu ne demek? Siyasal olarak ne anlama gelmekte? Bu siyasi adımlar Türkiye ve ABD'yi hangi noktaya taşır? 

Bu soruları cevaplamadan önce bazı tespitleri yapalım.

1- En son Venezuella Devlet Başkanı Maduro geldi ve ABD'nin karşısına dikilme konsunda küresel iş birliğinin startı verildi. 

2- Türkiye Rusya İran devletleri bir araya geldi ve İDLİP şehrinden ABD yanlısı cihatçıların çıkartılması kararı alındı. 

3- Putin Erdoğan ve Erdoğan'ın İran görüşmeleri Orta Doğu'da ABD'nin anasından emdiği sütü burnundan fitil fitil getirme siyasetinin bailayacağının fitili ateşlendi. ABD, Kuzey Irakta Müslüman İsrail'i Kürdistan adı altında kurup önce Irak'tan toprak kotarma ardından Suriyeden ardından İran ve Türkiye'den toprak kotarma BOP Planı tamamen İdlip ve Fırat Kalkanı yüzünden bitti. ABD derin bir hayal krıklığı yaşamakta. Siyasal olarak tarihinde Vietnamdan sonra hiç böyle ağır bir yenilgi görmemişti. İstediği hiç bir şey olmuyor Orta Doğu'da. Bunun da en büyük sebebi Putin ve Erdoğan'ın iş birliği. 

İşte ABD yapmak istediğini yapamayan şımarık bir veletin davrandığı gibi davranmakta. 15 Temmuz'da devlet olarak Darbenin arkasında Fetö'nün yanında durdular ve hala durmaktalar. Olayın kanıtları bir bir ortaya çıkmakta ve ABD konsolosluğunda FETÖcüler tutuklanınca da ABD kendi örselenmiş prestijini ajakta tutmak için saçma sapan akıl dışı siyasetler uygulamaya ve Türkiye gibi bir Müttefiğini tamamen kaybetmenin eşiğine geldi.

O kadar saçma sapan siyaset uyguluyor ki kendisini hala 2001 yılı öncesindeki ABD, Türkiye'yi de 2010 yılı öncesindeki Türkiye sanma saflığını göstermekte.

Son vize başvurularını askıya alma olayı ABD'nin kendisinin başlattığı diplomatik savaşın bir uzantısıdır. 

Türkiye'de devlet hemen hiç vakit geçirmeden ABD'nin bu restine derhal cevap vererek doğrusunu yapmıştır ve özlenen beklenen karşı koyuşta budur. Bu duruşu Erbakan ve Ecevit 1974-1979 arası ABDnin en güçlü olduğu dönemde göstermiş ama sonucu Kenan Evren gibi CIA ajanı bir gladyo general'in yaptığı darbe yüzünden sekteye uğramıştı.

Esasen Türkiye'ye diğer tüm devletlerin vize uygulamasını isteyen işte bu Kenan Evrendir. Aynı evren KKTC'yı Pakistanın da tanımasını engellemiştir. Zamanın Nato komutanı Bernard Roger'ın emir eridir Kenan Evren ve her dediğini yerine getirmiş ve Yunanistan'ın Natoya geri dönmesinin önündeki veto yu kaldırarak hainliklerine bir serisini daha eklemiştir.

Şimdi aradan yıllar sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk defa aynı antiemperyalist duruşu sergileme başarısını göstermiştir. Bu gerçekten takdire şayan bir durumdur.

Ancak

Önümüzdeki dönemde ABD ile yaşanan gerginlikler tırmanabilir. Dolayısıyla RTE asla Külliyede duramaz, Ekonomik işbirliği ve piyasalara moral olabilecek projelerin başlatılması ve siyasal ilişkilerin geliştirilmesi adına, ÇİN'e, Pakistan'a, Hindistan'a, Endonezya'ya, Venezuella'ya ve ABD elinin kirletmediği Emperyalistlerin maşalarının yönetmediği ülkelerle ilişkileri güçlendirme adına tüm çalışmaları yapmak zorunda. #dövizinitürkiyeiçinboz kampanyasını halkımız tekrar canlandırmalıdır. Burada önemli olan Ülkemizin geleceğidir ki bu aynı zamanda Ümmetin ve İslamın geleceği içinde önemlidir.

Türkiye 15 Temmuz 2016 dan beri NATO'nun hedefindeki ülkedir ve NATO Türkiyenin düşmanıdır.

Bunun en büyük kanıtı S400 füzeleri ve NATO'nun İşid'i ve PKK'yı aynı anda destekleyerek her yeri kan gölüne çevirmesidir. Bu kirli pis ittifakta siyasi ve fiili olarak bulunmaktayız ama reelde asla aynı ittifakta değiliz artık...

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..