Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Abdi İpekçi'ye saygıyla..

Abdi İpekçi'ye saygıyla..
 

Bugün, 1 Şubat 2008.. 29 yıl önce bu saatlerde gazetedeki odasında kendisine karşı hazırlanan hain pusudan habersiz çalışan ya da ertesi gün çıkacak yazısının hazırlıklarını yapan Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümü.

Yazılarında Atatürkçülüğü, düşünce özgürlüğünü, ülkesinin bağımsızlık ve bütünlüğünü savunan, meslek ilkelerinin uygulanmasında gösterdiği titizlik, eşitlik, güven, ismiyle özdeşen ilkeli, dürüst gazeteciliği.. Laik, demokratik , sosyal hukuk devletine gösterdiği duyarlılık..Abdi İpekçi ismi geçtiğinde aklıma ilk gelenler oluyor her zaman..

Abdi İpekçi'den bugüne..1979'dan 2008'e öldürülen aydın insanlar. 47 si gazeteci olmak üzere, profesörler, bilim insanları. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu....Bazılarının isimleri parklarla, ödüllü yarışmalarla yaşatılan, heykelleri, anıtları yapılan fakat kim ya da kimlerin öldürdüğü hala meçhul olan insanlar..

"O kadar olmuş mu Abdi İpekçi aramızdan ayrılalı "diyecek kadar uzun olan yıllar..Dile kolay 29 yıl. O gün doğanların hayata atılıp, olgunluk dönemlerinde olanların yaşlandığı, bir çoğunun dönüşü olmayan yola uğurlandığı..Değişmeyen Abdi İpekçi'de de olduğu gibi hala netliğe kavuşmayan cinayetler..Faili meçhule bırakılan davalar.
Dile kolay 29 yıl.!.

Saygıyla anıyorum.
 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..