Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '18

 
Kategori
Magazin
 

Abdülhamid'in Planları Altüst Eden Siyasi Zekası!

Abdülhamid'in  Planları Altüst Eden Siyasi Zekası!
 

TRT1 ekranlarında yayınlanan, yapımcılığını ES Film’in üstlendiği Cuma akşamlarının heyecanla beklenen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid’in dün geceki nefes kesen bölümüne;

Wilhelm’in, siyasi zekâsından etkilendiği ve yok etmek istediği Abdülhamid’e suikast planlarıyla Kudüs'ten geri dönmesi ve yeni planlarının Sultan Abdülhamid tarafından altüst edilmesi, Parvus’un, Wilhelm’i yok etmek için Osmanlı subayını kullanarak yaptığı suikast planı ve heyecanlı Türk ve Alman güreş müsabakasının olduğu sahneler damga vurdu.

Yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı Payitaht Abdülhamid’in dün gece yayınlanan 36. bölümünde olanlar:

 Abdülkadir’in Saraydan gönderilmesi…

Abdülkadir’in, Amerikalı tüccarla konuşup bor madeni satışını Düyun-u Umumiye’ye söyleyen Hüseyin Paşaya ilettiği, petrol ve demir yolu anlaşmasının Osmanlılardan, Alman ve İngilizlere geçme tehlikesine sebep olması yüzünden Saraydan gönderilmesine karar verildi...

Abdülkadir, Hüseyin Paşaya söylediğini babasına iletmedi… Ve babasına mahcubiyetiyle dışarıda iş aramaya koyuldu… Çiftçilik yapan yaşlı bir çiftin yanında atlarına bakmak üzere iş buldu. Onu takip eden Firuze ise Abdülkadir’in onu kovmasına aldırmadan onun gölgesi gibi peşinden gitti... Fakat Şehzadenin peşinde başka gölgeler de vardı. Onun Şehzade olduğunu anlayan adamlar…

Wilhelm’in Abdülhamid’e suikast girişimi ardında olanlar…

Wilhelm, Kudüs’e bir fatih gibi giremeyip, kendisine şehrin duvarlarını yıkıp yeni bir kapı açan ve siyasi zekâsıyla onu al aşağı eden Abdülhamid’ten intikam almak için Payitaht’a geri geldi. Dost gözüken niyetinin altında, ittifakını güçlendirmek, ardından onu yok etmek ve bedel ödetmek vardı. Ve Dolmabahçe’yi görme bahanesiyle bir plan tertip etti. Fakat Sultan Abdülhamid suikast planını yine altüst etti ve onu tekneyle gezdirdi. Wilhelm Yahudilerle ilgili Kudüs’ten toprak isteyen Herzl’e Rusya’dan gelen Yahudilerin olduğu handa Alman Sefirini rehin etmelerini ve bütün dünyaya bunu duyuracak plan yaptıklarını söyledi. Ve o sırada Yahudilerden biri vasıtasıyla Osman Paşa’ya suikast düzenlenecek ve onu kendi askerleriyle kurtararak Abdülhamid’in güvenini kazanıp, onu yok etmek için yeni bir tertibe bir adım daha yaklaşacaktı.

Sultan Abdülhamid ise, Mahmud Paşa'yı ve ardından Murad’ı hana göndererek tedbirlerini aldı. Ardından demir yolu güzergâhında maden arama imtiyazını Wilhelm'e vermeyi teklif etti… Böylelikle, plana göre Wilhelm bu güzergâhla uğraşırken demir yolunu zamanında bitiremeyecekler ve Osmanlıya ait petrol Alman ve İngilizlerin eline geçmeyecekti. Ancak durumlar istediği gibi olmadı. Abdülhamid ve Wilhelm hana Yahudileri dinlemeye gelmişti. Abdülhamid, Kudüs’te siyonizmin devlet kurmalarına asla müsaade etmeyeceğini tekrar dile getirdi. Ve o sırada planlanan suikast Murad sayesinde engellendi.

Parvus, Wilhelm’i Osmanlı askerine öldürtmek istedi.

Abdülhamid’e suikast planlayan Parvus, Wilhelm’in başına buyruk İngilizlerden bağımsız harekâtını öğrenince duruma el koyarak planını değiştirdi. Ve Wilhelm’in Osman Paşa’ya suikastını Herzl’den öğrenince Kraliçenin de emriyle "Wilhelm’in ipini çekin!" dedi. Böylelikle bir savaş çıkacak, İngilizler petrole, Osmanlı topraklarına kavuşacak ve Osmanlı onlara sömürge olacaktı.

Bunda da ona yine yardım eden maden işinde Düyun-u Umumiye’ye haberi uçuran ve yeni birlikten sorumlu askerlerin başındaki Hüseyin Paşa vardı. Birliğin başındaki azledilen subayın yerine gelen subayı Mahmud Paşa seçti. Hüseyin Paşa, Salih’e emir verdi ve ona, “Osman Paşaya silah doğrulduğunda bunu yapan milletin ve hünkârın düşmanı Wilhelm’dir, onu vuracaksın! Emrediyorum” dedi.

Yahudi’nin Osman Paşa’ya suikast girişiminin engellenmesine rağmen Salih Subay Wilhelm’e tüfeğini doğrulttu. Dizinin bölüm finalindeki bu sahnede askerin Wilhelm’i vurup vurmadığı önümüzdeki haftanın merak edilen konusu.

Güreş ziyafeti…

Dün gecenin görsel olarak seyirciyi mutlu eden sahnelerinden birisi olan güreş müsabakasının olduğu bölümlerdi. Wilhelm Payitaht'a gelirken dünyada yenilmeyen bir Alman güreşçiyle bir Türk güreşçisinin olacağı bir müsabaka tertip etmek niyetindeydi. Ve Sultan Abdülhamid, ‘Demek ki daha evvel bir Türk ile güreş tutmamış’ diyerek Sefire cevap verdi. Ve ardından uzun zaman önce güreşi bırakmış Kel Aliço adında usta bir güreşçiye Tahsin Paşa ile haber gönderdi ve , ‘Ya çıkar güreşir ya Türk’ün bileği bükülür.” dedi.

Sultan Abdülhamid'in bu sözleri üzerine Kel Aliço devleti için güreşti ve Alman güreşçinin ise kafa tutmasına güreşerek cevap verdi. Alman güreşçi Kel Aliço'nun gücüne dayanamayarak pes etti. Sultan Abdülhamid, bu manzara karşısında  Wilhelm’e dönerek, “Bir Türk’e meydan okunmayacağını öğrenmek gerek” dedi. Türk'ün gücünü gösteren Güreş sahneleri dün gecenin büyük beğeni kazanan sahnelerindendi.

Vasfi Hatice’den boşanmak ister…

Hatice ısrarla Kemalettin’e, kendisini Vasfi ile göreve gönderdiği için hesap sorup, onu korkaklıkla suçlasa da Saraydan kocasıyla birlikte çıktı. Yolda mola verdikleri sırada kardeşi Fehime’ye kocasından nefret ettiğini dile getiren Hatice’yi duyan Vasfi, hayal kırıklığı içinde ona, evlenmeden önce bunu neden söylemediğini sorarak boşanmak istediğini söyledi.

Onları arabayla Saraya göndererek giden Vasfi’ye yolda yetişen Hatice ise, ona Saraya dönmeyeceğini ve onunla gideceğini söyledi 

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Saygın Soysal, Ezgi Eyüboğlu, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Elif Özkul, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Taner Ertürkler, Cemre Baysel,   Kevork Malıkyan, Hacı Ali Konuk, Leya Kırşan, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Ercüment Fidan’ın rol aldığı Payitaht Abdülhamid, 9 Şubat Cuma ve her Cuma TRT 1’ de!

Payitaht Abdülhamid 37. bölüm fragman:

https://www.youtube.com/watch?v=nCT216SI91M

 Payitaht Abdülhamid Sosyal Medya Hesapları:

Resmi Facebook Hesabı:              www.facebook.com/payitahtdizi

Resmi Twitter Hesabı:                  www.twitter.com/PayitahtEsFilm

Resmi Instagram Hesabı:             www.instagram.com/payitahtdizi

Resmi YouTube Kanalı:                www.youtube.com/PayitahtAbdulhamid

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..