Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Abdulkadir Restaurant-Kastamonu Mutfağının Özel Lezzetleri

Abdulkadir Restaurant-Kastamonu Mutfağının Özel Lezzetleri
 

ADI ABDULKADİR DÖNERİ NADİR!!!


Dün sabah TRT Haber'de Ankara'da Kastamonu Rüzgarı esiyor diye başlayan haberi bir Kastamonulu olarak dikkatle izledim. Bugünlerde Ankara'da Kastamonu Günleri Kutlanıyormuş ve Kastamonu mutfağından ve el sanatlarından örnekler misafirlerin hizmetine sunuluyormuş. Haberi izledikten ve özellikle de ekmek pişiren teyzenin "Kastamonu merkez yisin herkes!" nidasını duyduktan sonra İstanbul'da yaşayan bir öğrenci olarak, lezzetli ev yemeklerine ve Kastamonu lezzetlerine olan özlemim kabardı:) Daha önceden ismini ve methini duyduğum Bakırköyde Kastamonu yemekleri yapan restorana gittim. Bakırköy meydana 5 dakika mesafede İstanbul Caddesi üzerinde Çetinkaya'nın hemen karşısında. Mekan gayet temiz ve şirin. Her masaya koyulmuş menekşeler ve çiçeli örtüler mekana bahar havası vermiş. Yaklaşık iki buçuk yıl önce açılmış Abdulkadir Restaurant. Yemeklerinin lezzeti ve gelen müşterilere gösterdiği hizmet ve ilgiyle kısa zamanda ismini duyurmuş ve takdirleri toplamış. Ünlü gurme Vedat Milor'dan aldığı 5 yıldızla da kaliteli hizmetini taçlandırmış. Tüm bunları duvarları süsleyen gazete yazılarında ve işletmenin sahibinden öğrendim. Fakat google'a sorarsanız, o da tüm bu yazıları önünüze serecektir:) İki arkadaş mekana oturduk ve lezzet tüneline olan yolculuğumuz başladı:)

Ev usulü saçta pişirilmiş etli ekmeği hem görünüş hemde içindeki etin hazırlanışı bakımından evde yediğimle aynı taddaydı ve hatta daha güzeldi. Kastamonu pastırmasıyla yapılan ekmeğin tadı ise benim gibi pastırma severler için adeta bağımlılık yaratıcı diyebilirim.

Mekanda bir de Kastamonu Tiridi yapıyorlar. Parçalanmış ve et suyuna batırılmış susamsız Kastamonu simidi üzerine kıyma, tereyağı ve yoğurt döküyorlar. Hem görsel olarak hemde lezzet olarak tek kelimeyle muhteşem. Abdulkadir Bey'de tiridin yapılışını bizzat anlalttı. Kastamonu'ya gittiğimde ben de yapacağım:) Benim gibi geleneksel lezzetleri severler için bulunmaz bir mekan. Ayrıca organik bir içecek olan 'Eğşi'nin tadı tatlı-ekşi diyebilirim. Kastamonu'da yapılıp getirilen eğşide kızılcık(kiren), elma ve eriğin birbirine uyumlu ve aynı zamanda ayrı ayrı farkedilebilen tadları damağınıza ayrı bir haz veriyor. Alışılmış tadlardan sıkılanlar için ayrıca tavsiye edilir:)

Kastamonu'da özellikle düğünlerde yapılan keşkek bir harika gerçekten. Şimdi tüm bunları bir seferde nasıl yedin diyeceksiniz ama tadımlık olarak getiriyorlar. Özellikle de işletmenin sahibi Abdulkadir bey gelen herkesle ilgileniyor ve kastamonu lezzetlerini anlatıyor ve tattırıyor. Böylesine müşteriyle ilgilenen bir mekan daha önce görmemiştim. Ayrıca tezgahta yanyana toprak kaplarda sıralanan yemekler de adeta görsel bir şölen. Bir gurupla giderseniz size tavsiyem her biriniz farklı yemekler alın ve böylece farklı lezzetleri deneyin. Ve sizi temin ederim en kısa zamanda tekrar gitmek isteyeceksiniz. Acaba hafta sonu bir zaman bulup tekrar gidebilir miyim diye düşünüyorum şuan:)

www.abdulkadirrestaurant.com (0212) 543 49 36

 
Toplam blog
: 2
: 1362
Kayıt tarihi
: 09.03.12
 
 

Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi... Ebru Sanatı ile ilgileniyor...