Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Abdullah Avcı dikkat!!

Futbolda 2014 World Cup elemeleri başlıyor. Milli Takımımızın ilk maçı cuma günü  rakip sahada ve Hollanda ile .

Abdullah Avcı grup birinciliğine oynadığımızı ifade etti. Ve ilk maçı grubun favorisi Hollanda ile rakip sahada oynamayı bir şans olarak gördüğünü ifade etti. Gerçekte bu cuma günü alınacak puan yada puanlar bu hedefe ulaşmayı  kolaylaştıracak. Kaybetsekde ,inşaallah kaybetmeyiz hedeften uzaklaşmış olmayacağız.

Avcı göreve geldikten sonra iyi işler yapıyor olsada ,daha önce yapılan yanlışlarıda tekrarlar bir görüntü çiziyor. Eskiden bir söylem vardı " Bazı oyuncular milli olmak için doğmuş " diye . Bu söylemin karşıtıda vardı . "Bazı oyuncular milli olmamak için doğmuş " diyebilirdik

Bu son derece yanlış olan düşünce milli forma için oluşacak ve başarı getirecek rekabetin önündeki en önemli engel olarak kaldı. Biz dünya ve Avrupa üçüncüsü olduk ama bir çok turnuvayıda kaçırdık.

Milli Forma için acımasız ve sert bir rekabet ortamı oluşturulmalıdır. Bu Ayyıldızın TD nün birinci görev maddesi olarak  algılanmalıdır. Hak etmeyen oyunculara forma vermek, yada onları milli takıma davet etmek yanlıştır.

Milli Takıma davet edilmek bir ayrıcalık olarak görülmeli, Buraya yalnızca başarılı oyuncular davet edilmelidir. TD oyuncularına bu formanın önemini çok iyi anlatmalı , ve sahaya sürdüğü oyuncularının  gücünün en sonuna kadar başarı için harcamalarını istemelidir.

TD bu bilinç ile işini yapmalıdır. Kişisel tercihler , yada rekabet sistemine zarar verecek seçimler geçmişte başarısızlıklar getirmiştir. Gelecektede başarısızlık getirmesi kaçınılmazdır.

Kendi takımında forma bulamayan , oynayamayan futbolcuların kampa davet edilmesi yanlıştır. Abdullah Avcı da bu yanlışları sürdürmektedir. Örneğin FB takımında bu sezon forma giyme şansı kalmayan  Bekir İrtegünü kadroya alması yanlıştır. 

Türk Milli Takımı TD sinin işi  , oyuncularına taktik teknik kondüsyon gibi yüklemeler yapmak değildir. Avcı da sahaya takım için herşeyi vermeye hazır oyuncular sürmelidir. Oyuncu, formayı almak ve kaybetmemek için çalışmak zorunda olduğunu bilmelidir.

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..