Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Abdullah Öcalan gizlice Kuzey Irak'a götürüldü mü?

Abdullah Öcalan gizlice Kuzey Irak'a götürüldü mü?
 

Terörle ilgili neler olduğunu herkes gibi bende merak edip, gündemi yakından takip etmeye çalışıyorum.

Güvenlik konusunda iyi kötü bilgi sahibi birisi olarak, yapılmak istenilen ile halka yansıtılanın farklı olduğunu açıkça görüyorum.

Bu aşamaya gelinceye kadar kimlerin zarar gördüğünü, cezaevlerindeki tutuklulara bakınca rahatlıkla görüyoruz. Bu durumdan karlı çıkanların ise kimler olduğunu söylemeye gerek yoktur sanırım.

Basına yansıyan şöyle haberler geziyor. Örneğin Abdullah Öcalan’ın İmralı adasından alınarak, bir ara Gemlik’te ABD’lilerle görüştürüldüğü basına yansıdı. Adalet Bakanlığı basit bir yalanlama yayınladı ve üzerinde durmadı. Tıpkı İmralı ile yapılan görüşmelerin basına ikinci kez yansıdığında olduğu gibi…

Biliyorsunuz İmralı görüşmeleri ilk kez basına yansıdığında, Başbakan; bunu yayanlar, söyleyenler şerefsizdir, alçaktır, müfteridir diye esip gürlemişti!

Sonra Oslo görüşmeleri basına sızdı…

Toplum artık teröristlerle yapılan pazarlığa yavaş yavaş alışmaya başlamıştı. Bunun sonucunda, Oslo görüşmeleri fazla ilgi ve tepki çekmedi.

Nede olsa işin ucunda Barış vardı(!)

Oslo görüşmelerinin ardından ortalık toz duman olurken, yine aradan çatlak sesler çıkmaya başladı. Ülkenin 26. Genelkurmay Başkanı terörist ilan edilirken, teröristlerle ülke topraklarında kucaklaşanlar neredeyse kahraman ilan edildiler.

O günlerden bu günlere geldik. Bu gün konuşulan; Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan alınarak, Kuzey Irak’ta Barzani’nin karargâhına götürüldüğü, karargâhta PKK’lılar, Abdullah Öcalan ve MİT’in pazarlık masasına oturdukları anlatılıyor.

Bir adım daha ileri gidersek; PKK’lılar yapılan anlaşmanın üç önemli maddesini basına sızdırıyorlar. Bunlardan birincisi: Tutuklu KCK’lıların serbest bırakılması için yasal düzenleme yapılması, ikincisi: Türkiye’nin Suriye Kürdistan’ını tanıyacağı ve karşılığında PKK’lı teröristlerin Türkiye’yi silahları ile terk edeceği, üçüncüsü:  Yeni anayasanın Abdullah Öcalan’ın da görüşleri alınarak hazırlanacak olması. Ve bu anayasada anadilde eğitim, özerklik gibi konuların güvence altına alınması varmış!(Bu günkü Sözcü gazetesinde)

Yani; yapılacak yeni anayasanın kimlerle, nasıl yapıldığı veya yapılacağı çok önceden karar altına alınmış. Böyle bir anayasaya kim karar vermiş?

MİT!

MİT ne?

Devletin bir kurumu!

MİT kime bağlı?

Başbakanlığa!

Yani; Başbakanlığın talimatı ile MİT Kuzey Irak’ta yeni anayasanın sınırlarını çiziyor!

Milli irade mi?

O da ne ola ki?

Toplumsal uzlaşma?

Toplum adına kim karar veriyorsa, o toplumun temsilcisidir!

Yani Sayın Başbakan toplum adına karar verip, onu MİT aracılığı ile uyguluyor.

Netice mi?

Ülke bölünmeye doğru hızla yol alırken, ülkeyi bölmek isteyen teröristler kahraman, ülkenin bütünlüğünü savunan ve bu yolda canını hiçe sayan kahramanlar terörist! Vatanını seven ve bu sevgisini her platformda gösteren yurtseverler terörist, ülkeyi bölmek için her türlü eylemi, söylemi gerçekleştirenler barışsever, vatansever!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..