Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

Abdullah Öcalan'ın 160 sayfalık yol haritası

Abdullah Öcalan'ın 160 sayfalık yol haritası
 

Öcalan'ın 160 sayfalık yolyaritasına işaret eden ÖDPGenel Başkanı Alper Taş(Haber D.bakır'dan)


Güneydoğu Gazeteciler Cemyeti'nde yapılan basın açıklamasında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 160 sayfalık yol haritası ele alındı; Baykal ve Bahçeli gibi siyasetçilere eleştiri getirilerek çözüm önerilerinde bulunuldu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP ) Genel Başkanı Alper Taş, Diyarbakır'da, Güneydoğu Gazeteciler Cemyeti'nde basın açıklaması yaptı. Özetle şöyle dedi: " Kürt halkı bir korku kaynağı olarak görülmemeli. Egemen zihniyet ve şoven çevreler, Kürt halkını bir korku kaynağı olarak görüyorlar.

Kürt halkı Türkiye'nin eşit, özgür ve demokratik bir temelde birlik açısından umut ve demokrasi kaynağıdır.. PKK'nin çatışmazlık sürecini uzatması olumludur, fakat burada esas olan bu çatışmazlık halinin gerçek anlamda yerleşmesidir. Ve uzun süreli olmasıdır. Bunun için de operasyonlara son verilmesi kalıcı çatışmazlık açısından önemlidir. "

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, sözlerini Abdullah Öcalan'ın yol haritasına getirdi: " Öcalan'ın yetkililere ilettiği 160 sayfalık yol haritası vardır. Bu yol haritası halen daha kamuoyu ile paylaşılmış değil.
Öcalan önemli ve belirleyen bir faktördür. Hem DTP hem de PKK, Öcalan'ı işaret etmektedir. "

Alper Taş, CHP ile MHP'ye de sert eleştiride bulundu: " Baykal'ların, Bahçeli'lerin dili bölücü bir dildir. Bu dilin değiştirilmesi gerekir. " dedi.

ŞEMSETTİN MURAT
 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..