Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Abdullah Öcalan Nobel Barış Ödülünü alabilir mi?

Abdullah Öcalan Nobel Barış Ödülünü alabilir mi?
 

Sonunda bizim de Nobel Barış ödülümüz olacak..!

Nasıl mı?

Irak'taki Kürt partileri arasında yer alan Goran Hareketi milletvekili Heval Kwêstanî'nin 2014 Nobel Barış Ödülü'ne PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı aday göstermesine ilişkin başvurusu Nobel Komitesi tarafından kabul edilmiş.

Nobel Barış Ödülü'ne bu yıl Papa Francis, Vladimir Putin, Edward Snowden gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 278 kişi aday olmuştu. 

Kwêstanî, 18 Temmuz 2013 tarihinde Öcalan'ın 2014 Nobel barış ödülü adaylığı için Norveç'teki Nobel Komitesi'ne başvurmuştu.

Başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Kwêstanî, Abdullah Öcalan'ın 2014 Nobel Barış Ödülü için en güçlü aday olduğuna inandığını ifade ediyor.

Abdullah Öcalan'ı Mandela'ya benzeten Kwêstanî, ödülün Öcalan'a verilmesinin, bölgedeki barış ve demokrasinin gelişmesinde önemli bir etki yaratacağını söylemiş. 

Bu neye benziyor biliyor musunuz?

Irak’ı işgal eden ve sözde demokrasi getireceğine inanılan ABD’nin Irak’ta yaptığı katliama!

ABD, Irak’a demokrasi getireceğini vaat ederek, ülkenin tabi kaynaklarını sömürüp, ülkeyi üçe ayırarak, 1.5 milyon insanın ölümüne, binlerce Iraklı kadının tecavüze uğramasına sebep olup,  sonra halkı kendi kaderi ile baş başa bırakarak ülkeyi terk etmesine.

Sonra da Irak’a yaptıkları için ABD’yi Nobel Barış Ödülüne aday gösterdiler.

Şimdilerde Abdullah Öcalan’ı aday gösterdikleri gibi…

40 bin kişinin ölümünden sorumlu olan ve ülkeyi bölmek için elinden geleni yapan birisi için Nobel Barış Ödülü yeter mi?

Bence dünyada ne kadar ödül varsa hepsini Öcalan’a versinler!

Yeter mi?

Yetmez ama…

Eveeeeeeeeet!..

Biz gelelim Nobel barış ödülü ile ilgili bilgilere:

Nobel barış Ödülü; 1901-2013 yılları arasında 94 kez verildi. Bugüne kadar 100 kişi ve 25 örgüt bu ödüle layık görüldü. Ödüllerden 28'i iki kazanan arasında paylaştırıldı.

2013 yılı Nobel Barış Ödülü'nü Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü almıştı.

Gördüğünüz gibi Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütüne verilen bir ödül, 40 bin kişinin katiline de verilmesi istenilebilen sıradan bir ödül haline gelmiş!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..