Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Abdullah Yılmaz ile Tatlı Sert

Abdullah Yılmaz ile Tatlı Sert
 

Uzun zamandır yazmıyorum çok önemli spor olayları olmasına rağmen okul ve dershane temposu nedeniyle yazmıyordum ve yazmayacaktım taki Galatasaray- Gaziantep maçını seyredene kadar!

Gerçekten de hakemlik adına kara bir gece yaşattı Abdullah Yılmaz bizlere. Sahada futbolu yöneten MHK'dan görevli hakem değil de kahvehanede her maça kafasına göre yorum yapan mahalle ağasıydı Abdullah Yılmaz. Oysaki Galatasaray çok güzel bir açılış yapmıştı,oyuncular Fatih Terim'in sistemini saha içine çok güzel yansıtıyordu,Antep ise basit hatadan yediği golün etkisinden birkaç dakika içinde kurtulmuş hatta öne geçmişti. İlk 25-30 dakika hiçbir sorun yoktu hakem hatası adına yalnız birden ilk yarının 5-10 dakikalık periyodu içinde gözle görülür hakem hataları görmeye başladık,bunlar hem Antep aleyhine hem Galatasaray aleyhineydi. 34. dakikada sakatlanan Gökhan Zan yerine oyuna giren Servet Çetin sadece 11 dakika sahada kalabildi Abdullah Yılmaz sayesinde. Defansın arkasına atılan topta hareketlenmek isteyen Muhammet Demir'i çeken Servet Çetin '%100 gol tehlikesini' önlediği için kırmızı kartla cezalandırıldı. Abdullah Yılmaz bu kararı verirken ne diğer oyuncuların konumuna,ne topun gidişatına ve hızına ne de Muhammet Demir'in konumuna bakmadı sadece yardımcı hakemle göz göze geldi ve kırmızı kartını çıkardı. Kazım'ın sakatlanması ile A planı,Gökhan Zan'ın sakatlanması ile B planı bozulan Galatasaray soyunma odasına da 10 kişi ile gidince bütün kimya bozuldu takımda. Oyuncuların veya teknik sorumluların ilk yarı bitiminde hakeme bu kadar sert tepki göstermesi sadece kırmızı kart için değildi elbette, kırmızı kart sadece fitili tutuşturmuştu o kadar. 

İkinci yarı az hatalı bir futbol izlemek isteyen taraftarlar yine hüsranla karşılaştı. Abdullah Yılmaz ilk yarıdaki kararlarını geliştirmeye kararlıydı ve öyle de yaptı. Galatasaray defansının Antepli oyunculara yaptığı sayısız faulleri es geçti, buna rağmen maçı o kadar çok durdurdu ki izleyenlere de gram zevk vermedi.

Sabri Sarıoğlu'na gösterdiği kırmızı kartı istese bir daha hayatta gösteremez, oyuncu psikolojisinden gram anlamayan Abdullah Yılmaz maç ortamının bu kadar gergin yapıp üstüne oyunculardan sakin olmalarını bekleyerek en büyük hatalarından birini yapmıştır. Evet Sabri Sarıoğlu'nun yaptığı 'normal bir maçta' cezasız kalmamalıdır ama böyle bir maçta hemde pozisyonun faul ile aşağıdan yukarıdan alakası yokken faul çalınması kaptanı deli etmiştir ve Sabri Sarıoğlu sinirini hakemin üstüne gidip bağırıp çağırırak değil arkasını dönmüş ve sinirini toptan çıkarmıştır, Sabri'nin bu davranışına rağmen böyle bir karar verilmesi büyük bir hatadır.

Eğer gerçekten kaliteli bir Avrupa Ligi olmasını istiyorsak Abdullah Yılmaz gibi hakemlere spordan ömür boyu men cezası verilmeli !

Erdem Apak

 
Toplam blog
: 7
: 2386
Kayıt tarihi
: 31.07.11
 
 

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını anladığımızda diğer branşlarda kazandığımız ve kazanaca..