Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Abitoğlu başladı, Yankaya bitirdi

Abitoğlu başladı, Yankaya bitirdi
 

Toraman görevini yaptı.


Ne demiştik?

Abit Bey'in kavli, Aykut Kocaman'ın özel isteği, PFDK'ın emri ve Tahkim Kurulunun zorbalığı, Kayseri'deki Mehmet Topuz transferinin yağlı ortağı Hurma'nın stad müdürünün zannı ile, Beşiktaş'ın beyni yerinden söküldü demiştik...

Haklı çıktık mı?

Çıktık...

Bir büyük takımın 2 tane beyni vardır, biri saha içindedir, diğeri ise sahanın kenarında klübededir.

Beşiktaş saha kenarındaki beyinden zaten yoksun oynuyor. Saha içindeki beyni de bertaraf edilince, Gençliğe Hitabe okunacak diye beklediğimiz derbi, Beşiktaş'ın canına okuyan bir Yancı hakemin Emre Belözoğlu'na gerdiği kol kanatı görmekle geçti.

Öyle bir ilk yarı yönettti ki, tekme yiyen Beşiktaşlı'lara nerdeyse nefretle uyarı yapan bir hakem müsvettesi gördük...Ilk derbisi canım fazla " şee etmeyin " ayagı ile kolladı Fenerli'leri..Kolladı en tosun Fenerli Emre'yi... Arada da bir duran toptan gol yiyince maç boyu hucum etse bile mahkum kaldı Beşiktaş.

***

Tanju kötü başladı ama tam alıştı ve Beşiktaş sağdan etkili olmaya başladı, kenarda olmayan beyin onu oyundan aldı.

Ersan Gülüm sırıtmadı ama Ersan Gülüm ile başlarsan mutlaka bir oyuncu değişikliığini orda kullanman şart haline gelir. Bunu göze aldı demekki saha kenarındaki olmayan beyin.

Edu oyuna girince Simao sol beke geçti. Neden? Edu kariyerine savunmacı olarak başlamış bir oyuncu. Üstelik herhangi bir teknik becersine de bugüne kadar rastlamadık. Neden onu geride kullanıp, Simao'yu yerinde tutmadı. Orda 30 kişinin içinde Edu ne yapabilirdi?

Toraman görevini yaptı ve hatta Beşiktaş'ı ikinci yarı topladıği dönen toplarla hep Fenerbahçe sahasında tuttu. Ama neden geçen maçın tek ve en iyi adamı Necip yoktu?

Kenarda olmayan beyin, Beşiktaş'ın geniş kadrosunu akıllı bir çevrime ( rotasyon) sokmaktan acizdir. Kimilerine bunu zamanında söyledik, yazdık, gelinen sonuç Play-off'a girsem yeter diyecek kadar güdük bir iddia ile Beşiktaş'ı liderden 9, ikinciden 6 puan geriye düşürmüş bir adama kaldık.

***

Beşiktaş'ın saha içindeki beynini Fenerbahçe maçında oynatmamak içın çadır tiyatrosu düzenleyen zavallılar hedefi 12'den vurdu.

Çok kötü bir takıma yenildi Beşiktaş.

Beşiktaş, bu hocayla, bu kafayla, bu disiplinsizlikle ve paraları ödenmeyen futbolcularla, bu hakemle, önceki hakemlerle buraya kadar geldiyse yatsın kalksın Fabian Ernst'e teşekkür etsin...

Sahada dün oyuncular paramı alamıyorum diye rakibine " bilerek " tekme atıp, " isteyerek " kırmızı kart gören arkadaşlarına ihtiyaçlarının olmadığını gösteren bir oyun oynadılar. Fenerbahçe'ye karşı tek kale oynadılar...

Formasında ter olmaya gelenlere helal olsun dedirttiler...

Önümüzdeki maçlara bakıyoruz.

 

Gökhan Gür

 
Toplam blog
: 48
: 386
Kayıt tarihi
: 11.09.11
 
 

Futbol on bir oyuncu ile oynanır, binlerce kişi tribünde, milyonlarca kişi evinde TV karşısında i..