Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
Aile
 

Ablam Adalet

Ablam Adalet
 

Ablam....

Dünya tatlısı, annelerin hası, eşlerin en anlayışlısı, en vefalısı, dostlarının en doğrucu başısı, evlat olarak en fedakarı, bildiği dogrudan hiç şaşmayan, gerekirse herkesi karşısına aldığını bile bile hepsine gögüs gerebilen bir kadın o,

Gündelik yaşam içinde sıkışıp kalan ev kadınlarından farklıdır. Hep yapacak işi, ziyaret edilecek komşuları, hep işini kolaylaştırması gereken dostları vardır hayatında, tüm işlerini sıraya döküp kendine, eşine ve çocuklarına zamanını ayırıp, hem dünya işlerini, hem de ahiret işlerini zamana sığdırabilen ender insanlardandır.  

Hassasdır aynı zamanda, gözyaşları hazırdır akmaya, yıllar, yaşanmışlıklar hassas yüreğini iyice yufkalaştırmış, kendisi ile ilgili olmayan olayları bile yaşarmışcasına etkisiz tepkisiz kalamaz.  Başının dara düşmesine gerek yoktur onu yanında görmek için o bilir senin ses tonundan ona ihtiyaç duyduğunu iki eli kanda olsa durmaz kimse durduramaz koşar gelir. Hayatını kolaylaştırır. Pratik çözümlerle kendini iyi hissetmene sebep oluverir. 

   Dostlar sofrasına önem verir mesala, kendisi hazırladığı nefis yemekler ve sofralarla titizliği, becerisi, temizliği ile aile eş dost akraba içerisinde zaten ustalığını tescil etmiştir. Önemlidir onun için bu tür incelikler, misafirlerini en güzel kostümleri içerisinde karşılar. Üzerine gülen yüzü tatlı dili eklenince de herkes beraber olmaktan zevk alır.

   İnsanlara önemli olduklarını hissettirir. Ufacık çocuk bile onun evinde, yanında huzur bulur. Gelenlerin yaşı, cinsiyeti, mevkisi önemli değildir. Herkes onun evinde aynı ayrıcalığı hisseder. 

   Ablam  ADALET, ev kadınıdır ama okur, gündemi takip eder, kendini geliştirmiş, aydın, Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş güzel meziyetlerle bezenmiş bir Türk kadını, ne mutlu bana ki böylesi bir ablanın kardeşiyim. 

   Tek arzum hayatın bize sunduğu bu karmaşa içerisinde şartlar ne olursa olsun bağlılığımızın hiç değişmemesi gençliğimizde hiç üzmedik birbirimizi, dileğim ömrümüz boyunca da böyle sürmesi onu hep sevdim ve bu hiçççç değişmeyecek.

   

 
Toplam blog
: 6
: 348
Kayıt tarihi
: 12.08.12
 
 

Zorunlulukla yaşanılan hayatların ötesinde Anne, memur, öğretmen, eş, aşçı, sanatsever...... her ..