Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Aboneyiz abone

Son yılların Türkiye kupasında finallerin takımı Fenerbahçe yarı finalin ilk maçından istediğini aldı. Hem de 3 günce ligde kapıştığı rakibinin karşısına 10 değişik isimle çıkan Aykut Kocaman yedeklerini de her zaman böyle maçlara konsantre edebildiğini gösterdi. Lig ve UEFA kupasında üstü üste zorlu maçlardan çıkan as futbolcularını dinlendirirken yedeklerinde sanki antremanlarda çok yorulmuşlar gibi bu maça başlamaları düşündürücüydü. Lig maçında olduğu gibi Eskişehir yine istekli başladı ve 8. dakikada bu sefer Veyselin güzel şutu çataldan döndü. Ve maça hızlı başlayan Eskişehir 13. dakikada Necati'nin ortasında Erkan'ın kafasıyla öne geçti. Bu pozisyonda Erkan'ı savunan Serdar'ın nasıl duracağını bilmemesi bir milli futbolcuya yakışmadı. Serdar maalesef bu takımın yedek stoperi bile olamayacak kadar temel futbol bilgisinden uzak olduğunu bağırıyor. Golden sonra Eskişehir stop edince Fenerbahçe beraberlik golü için bastırmaya başladı. 20. dakikada Caner'in ortasında top önünde kalan Topal topu ağlara gönderirken Eskişehirliler elle oynama itirazlarında bulundularsa da Topal'ın eline topun değip değmediği ağır çekimlerde bile görünmüyordu. Zaten Topal top vücuduna gelirken ellerini kaçırmaya çalışıyordu. Bu golden sonra Eskişehir tekrar baskı kursada Fenerbahçe de kontralarla gol aradı ama iki takımın da çabaları başka gol getirmedi.

İkinci yarıyada yine istekli ve hızlı başlayan Eskişehir olurken Fenerbahçe büyük umutlarla transfer ettiği Krasiç'in etkili futboluyla pozisyon bulmaya çalıştı. Fenerbahçe takımında Orhan Şam'ın etkisizliğini bilen Ersun Yanal takımını hep sol kanatdan bastırması için taktik vermiş olmalı ki çok net bir pozisyonda sağ kanatda bomboş pozisyondaki oyuncu yerine topu sola atınca atak başlamadan bitti.  Aykut Kocaman maçın sonlarına doğru oyundan düşen Stoch, Krasiç ve Semih'i oyundan alırken Topuz, Webo ve Baroni oyuna girince Fenerbahçe pozsiyonlar bulmaya başladı. Bunların birisinde Baroni'nin güzel şutunu kaleci Boffin aynı güzellikte çıkararak maçta başka gol olmasına müsade etmedi. Fenerbahçe yarı finalin ilk ayağından istediğini alırken rakibine ne kadar saygı duyduğunu da gösterdi. Fenerbahçe takımı artık kalan maçlarda rakibe üstünlük kurarak değil kalitesini göstererek sahadan istediği sonuçları alabileceğini gösterdi. Aykut Kocaman oynayan oynamayan bütün futbolcularının konsantrasyonunu üst seviyede tutarak 3 kulvarda da sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağını göstermiş oldu.

Fenerbahçe de bu maçta kaleci Serkan güven verirken defansta Bekir hem Orhan'ın hem de Serdâr'ın açıklarını çok güzel kapattı. Orta sahada Topal ve Caner takımı ayakta tutan isimler oldu. Sonradan oyuna giren Baroni de canı isteyince oynadığı zaman ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Ancak Rıdvan Dilmen'in dediği gibi papatya falı gibi ne zaman ne yağacağı belli olmuyor.  

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..