Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Aç kimse kalmasın!

Aç kimse kalmasın!
 

Dün ilk defa Belediyemizin ramazan ve yılın hergünü hizmet veren bir aşevinin önünden geçtim. Oradaki manzara içimi burktu. Gerçi gazetelerden tv lerden bu manzaraları alışkınız fakat canlı canlı şahit olmak insanı daha çok etkiliyormuş..

Büyük tencereler yanyana sıralamış başlarında yemek dağıtan görevliler. Dağıtılırken eşit olması aşikar gerekiyormuş bu sebepten dolayı bütün yardım severlerin gözü önünde dağıtım yapılırmış.

Kuyrukta ellerinde kaplarıyla bekleyen hallerinden gerçekten de ihtiyaçları olduğu anlaşılan bir sürü insan. Yoldan gelip geçenlerin suratlarına bakıyorlar ve gözlerini hemen kaçırıyorlar. Kimbilir hangi sebeplerden oradalar ,kimbilir hangi ezik duygularla gözlerini kaçırıyorlar insanlardan.

Oysa onların tek düşüncesi evlerine çocuklarına yemek götürebilmek.

Diğer bir köşede de beni daha çok etkileyen başka bir manzara vardı. Öğle vaktiydi yaşlı iki amca kova gibi birşeyin içine yemeklerini almışlar. Aşevinin biraz ilerisinde işlek caddenin kenarına oturup karınlarını doyuruyordu. Hiçbirşey umurlarında değildi. Yoldan gelen geçenlerin onlara bakmaları, bu kadarmı açsınız, eviniz barkınız yokmu bunları yiyebileceğiniz gibi insanların aklından geçen düşüncelerin ,onların akıllarından bile geceğini sanmıyorum.

Bunları görünce iyiki aşevleri var diye düşündüm. Çaresiz yemek yapacak parası olmayan, karnı aç insanların güveneceği böyle kurumların olması sevindirici.

Ramazan ayında çoğu noktalarda yoğun olarak bu tür hizmetler veriliyor mağdur insanların bir ay boyunca rahatlıkla faydanldığını görüyoruz. Ramazan bitti fakat yoksulluk devam ediyor... Bizim belediyemizin bu aşevi bütün yıl hizmet veriyormuş. Oysa diğer noktalarda da ramazan ayındaki yoğunluğun bütün yıl da aynı şekilde devam etmesi daha faydalı olmazmı ?.Empati kurmalıyız.Biran kendinizi düşünün..

Hem birlik ve beraberliği sağlamak hemde ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara, sokakta, dışarıda aç kalan insanlara ,destek olmak amacıyla kurulan aşevlerine maddi durumları iyi olan vatandaşlarımızın duyarlı olmasını diliyorum.İçlerinden birinin yürekten yapılan duasının ne kadar değerli olduğunu bilmeliyiz.

Herşeyden uzak zenginlik içinde yaşayan insanlarımızın ara ara böyle yerlerin önünden geçerek yada ziyaret ederek o manzaraya bire bir şahit olmalarını duyarlı olmalarını diliyorum. İnsani duyguların hemen alevlendiğini hissediyor o an insan.

Birilerini özellikle de çocukların karnını doyurup mutlu etmek huzur verici bir duygu değilmidir ?

Sevgiyle kalın.....

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..