Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Bayramlar
 

Aç kucağını, barış zamanı

Aç kucağını, barış zamanı
 

Bayram geliyor az kaldı!

Bayramlar, küskünlerin barışması için bir fırsattır derler. Küs olmak, küskünlük huzur vermez insana elbette. İçten içe üzer insanı. Boş vermiş gibi görünülse de; küsen de küsülen de huzursuzdur aslında.

Hayat boyu mutlaka küskünlüğünüz olmuştur hepinizin; insanız kırılabiliyoruz, incinebiliyoruz. Ama bu küslüğün ardından yaşanan barışlarınız da olmuştur. Yani, nasıl huzur verir o barışık olma duygusu bilirsiniz. Üzerinizden koca bir yük kalkar sanki, daha bir özgür, daha bir hafif hissedersiniz.

Peki insanın kendine olan küskünlüğü?

Belki de yaşanan en acı küskünlüktür bu. Kendi yaşamınızı, kendi kendinize zehir etmektir belki de. Oysa insan başkalarına bir şekilde kırılmış, öfkelenmiş olsa da kendine asla yapmamalıdır bu kötülüğü. Geriye dönüp baktığında ne hata yapmış olursa olsun, affetmeyi becerebilmelidir. O ağır yükün altından kalkmalıdır bir an önce, özgür kalmalıdır.Yoksa ne yaşamın ne de yaşananların bi tadı kalır.

Diyorum ki, bayram geliyor, çok az kaldı. Kim varsa küs olduğunuz lütfen barış için bir adım atın. Affetmenin dayanılmaz huzurunu yaşayın, ya da affedilmenin. Hele ki sözkonusu olan kendinize kızgınlık, kendinize kırgınlıksa, bayramı da beklemeyin, şimdi hemen affedin kendinizi.

Herkese şimdiden barış dolu, huzurlu ve mutlu bayramlar olsun diliyorum.

 
Toplam blog
: 33
: 2386
Kayıt tarihi
: 16.03.07
 
 

1970 İzmir doğumluyum. Yaşadığım bu şehire aşığım. Tipik bir kova burcuyum. Hayatı, doğayı, insanl..