Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '18

 
Kategori
Siyaset
 

Acaba(!?)

Acaba…

Gerçekten de seçimlerden önce ifade edilen Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın İnce’yi partiden uzaklaştırmak için, genel başkanlıktan uzak tutmak için, ilahların önüne attı tezi doğru mu?

Baksanıza…

Seçimlerde artık hemen hemen her şey yerine oturmasına rağmen, Sayın Kılıçdaroğlu, neredeyse seçimlerden “zaferle” çıktıklarını dillendirecek…

***

Hep eleştirir dururuz: Partililerin, genel başkanların oturdukları koltuklara yapıştıklarını, bir türlü gidemediklerini, onurlu bir biçimde koltuktan kalkamadıklarını papağan gibi dillendiririz.

Özellikle de son 16 yıldır Sayın Erdoğan bu hususta eleştirilmekte ve artık koltuktan kalkması istenmekte. Ama, bunda bir gariplik görmeyenler, Sayın Kılıçdaroğlunun makamını boşaltmasını isteyenleri zamansız çıkışta bulunmakla suçlamaktalar!

Neredeyse girdiği her seçimde “başarısızlığa” gark olan bir genel başkanın, bir özeleştiride bulunmaması, partilileri ve seçmen tabanını neredeyse “hizaya” getirecek demeçlerde bulunması, her nedense bazı kesimlerde rahatsızlık yaratmıyor.

***

Bence, artık gerçekten de bir değişim zamanı gelmiştir. Ama, bu değişim anamuhalefet partisi içinde olmalıdır. Bugün Türkiye’de normalleşmeden, değişim rüzgârlarından bahsedilirken, başarısızlığa çıpa atan bir parti ve onun liderinin hâlâ yola devam etme iradesinde “ısrarcı” olmaları da, milletin sağduyusunda olması gereken “değeri” bulacaktır.

Türkiye; her ne kadar bir aralar “yönetilebilirlikten” uzaklaşmakla itham edildiyse de, bugün anamuhalefet partisinin de değişen politik değerlere ve paradigmalara göre kendisini yeniden revize etmesi gerekecektir.

Bakalım… Sayın Kılıçdaroğlu, zor olanı yapıp, partisinin önünü açabilecek mi?

Yine her zamanki gibi, her şeyin şahidi “zaman” olacaktır…

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..