Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '16

 
Kategori
Bilim
 

Fare Kovucular Yapmak Kolay; İnsan Kovucular Yapmak Neden Zor Olsun ki!

Günümüzde sıradan bir elektronikçinin dahi çok kolayca yapabileceği ürünler vardır. Bunlar sivrisinek kovucuları ve fare kovucu olarak isimlendirilebilecek aletledir. İnternetten araştırıldığında çok kısa zamanda sipariş edilebilecek olan bu aletlerin işe yaradığı, bazılarının ise biraz daha geliştirilip, kuş kovmak için kullanıldığı biliniyor. Öyle ki bazı uçakların motorlarına giren kuşlar bilineceği üzere uçakların düşmesine dahi sebep olurken bu kuşların kovulması gerçekten de büyük hizmetler olmalıdır. Aynı şekilde fare kovucular ve sivrisineklerin de elektronik olarak ortamdan atılması şahane bir fikir gibi görünüyor.
Peki, gerçekte işin sırrı nedir? İnsanlar ne yapıyor da bu farelerin, kuşların ve sivrisineklerin ortamdan uzaklaşmasına neden olabiliyorlar. Aynı şekilde fındık bahçelerine dadanan yaban domuzları ve fındık kurtları için ya da meyvelere dadanan meyve kurtları, patatesleri yiyen böcekler için de benzeri cihazlar yapılamaz mı?

Peki, fareler kuşlar ve çeşitli hayvanlar için yapılan elektronik cihazlar günümüzde sıradan hale gelmiştir. Oysaki diğer canlıların da benzeri teknikleri başka canlılar için de kullanmak mümkündür. Sözgelimi İSG eğitimlerinde insan kulağının 20 Hz ile 20 KHz arasındaki sesleri duyabildiği anlatılır. Bu demek değildir ki, söz konusu frekansların altında ve üstünde ses yok. Sadece algılama ile ilgili sıkıntı var sadece. Bilmediğimiz farkında olmadığımız şeylerin olmaması mümkün olmadığına göre sadece sorun normal insanların algılarında. Söz konusu algılama yetenekleri başka uyarıcılar tarafından uyarılabiliyor, ilaçlarla rüyalar, kâbuslar, sahte mutluluklar yarı ölüm hali yaşatabiliyorsa doğal olarak ilgili ilimleri insan üzerinde uygulayan birileri insanlar üzerinde ne tür deneyler uygulamaz ki?

Sadece radyo frekansları kullanarak bir yandan sözde müzik yayını yaparken, diğer yandan insanlardaki satın alma içgüdüsünü kamçılar, satın aldıkça mutlu olmasını sağlayabilir. Buna benzer uygulamaların TV reklamlarının arasına da dikkatlice gizlendiğini bilmeyen yok. Yoksa dünyanın en güzel kadınları ve erkekleri işleri güçleri yok sadece diğer sıradan insanları eğlendirmek için uğraştıklarına inanmak gibi bir fikir çok saçma olurdu.
 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..