Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '08

 
Kategori
Dünya
 

Acaba kim şeytani?

Acaba kim şeytani?
 

Ülke yöneticilerimizin büyük bir özenti ile taklit ettikleri Arabistan’ın büyük(!) dini otoritesinin basına yansıyan sözleri;

Suudi Arabistan’ın bir numaralı dini otoritesi, başta Gümüş dizisi olmak üzere Arap ülkelerinde büyük ilgi gören Türk dizilerinin şeytani ve kötü niyetli olduğunu iddia ederek, bu dizileri gösteren kanalların Allah’a ve Hz. Muhammed’e savaş açtığını öne sürmüş.

Dini otorite, Suudi Arabistan’da verdiği bir seminerde;

Türk dizilerini yayımlayan Arap kanallarının “İslami olmadığını” belirterek, “Bu programların popülerliğini daha fazla sürdürmesine olanak tanıyan her kanal eninde sonunda Allah’a ve onun peygamberine de savaş açmış demektir” diye konuşmuş.

Suudi hükümetine bağlı Dini Bilginler Yüksek Konseyi adına konuştuğunu belirten Dini otorite, “Türk dizilerinin seyredilmesi yasaktır. Bu diziler şeytanilikle, ahlaki çöküşle ve sadece Allah’ın doğru olduğunu bildiği değerlere karşı açılmış savaşlarla dolu” dedi.

Türkiye’de “Gümüş” adıyla bilinen, Suudi Arabistan’da ise “Nur” adıyla gösterilen dizi, uydudan yayın yapan Suudi televizyon kanalı MBC tarafından gösterime girdiğinden bu yana Arap dünyasında büyük dalgalanma yaratmış ve en çok seyredilen programlar arasına girmiş.

Dizinin başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ da Arap kadınlar arasında çok popüler olmuştu. Dizi sayesinde Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında da büyük artış kaydedildiği belirtiliyormuş.

Şimdi bu büyük(!) din bilginine, rahmetli Turgut Özal’ın deyimi ile ”İzleme kardeşim. Senin başına silah dayatılıp da zorla mı izletiyorlar” Yasaklanması için bir fetva(!) verirsin, o Televizyon Dizisi yasaklanır.

Türk dizilerine şeytani diyen şâhısa bir çift sözüm olacak. Hani bir deyim var ya “Dinime söven Müslüman olsa bari” Şeytan senin içinde!..

Demek ki dünyanın her yanında bu işler böyle yürütülüyor. Yani Gündeme gelmek için, o anda en popüler olan neyse onu kullanacaksın. Bu büyük(!) din âlimi Baş Müftü efendi de Türk Dizilerini kullanarak, kendini gündeme getiriyor.

Başka ne gibi bir suçlama var. Kötü niyet, Allah’a ve Hz. Muhammed’e savaş açmak. Ne kadar saçma değil mi? Asıl kendisi kötü niyetli. Eğer halk bir şeyi severek izliyorsa sen onu şeytanilikle ve kötü niyetle suçlayamazsın. Eğer suçlarsan, o zaman sen şeytani ve kötü niyetlisindir.

Ayrıca Allah’a ve H.Muhammed’e savaş açmak, Türk dizilerinin işi değil. Siz ülke olarak bunu Hz. Muhammed’in ölümünden beri yapıyorsunuz. Tüm dünya Müslümanları size herhangi bir şekilde Şeytani veya kötü niyetli diyor mu?

Bunları bir kalem geçeceksiniz Dini Otorite Efendi. Senin bu tafraların bizim ülkemizde sökmez.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..