Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Acaba öyle bir manaya gelir mi?

"AB somurgeci olmasa, vahsi kapitalizmi dayatmasa ben neden AB'ye karsi olayim?"

ACABA BU SOZ “Aslinda ben AB’den yanayim ve AB’ye katilimi destekliyorum” GiBi BiR MANAYA GELiR Mi?


Son zamanlarada SOL SAPMALAR iyice cogalmaya basladilar. Kendilerine gore “AB Mandacisi AYDINLAR” listesi hazirladiler ve bu listeye, Eski Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer, Gen. Kur. Bsk. Org. Buyukanit, İlhan Selçuk, Emin Çölaşan, Erol Manisalı, Bekir Coşkun, Yılmaz özdil, Hikmet Çetinkaya, Bedri Baykam, Mehmet. Y. Yılmaz, Ali Sirmen, Cüneyt Arcayürek, Orhan Bursalı ve Emre Kongar, dahil ne kadar Ataturkcu Ulusalci aydin varsa dahil ettiler. Onlari sivil anayasa hazirlayan, ikinci Cumhuriyetci aydinlarla ayni kefeye koydular. Kanit olarak da bu insanlarin kendi yaptiklari konusmalardan alintilar sundular.

Ilk bakista dogru gibi gorunen bu yontemin yontemin nasil buyuk bir haksizliga sebep oldugunu size bir ornekle aciklamak isterim;

Ornegin, Erol Manisali soyle diyor;

"AB somurgeci olmasa, vahsi kapitalizmi dayatmasa ben neden AB'ye karsi olayim?"

ACABA BU SOZ “Aslinda ben AB’den yanayim ve AB’ye katilimi destekliyorum” GiBi BiR MANAYA GELiR Mi?


Simdi gecmise gidelim ve Ismet Inonu’nun II. Dunya savasinda tarafsiz kalmak icin uyguladigi diplomasiyi bir inceleyelim;.

II. Dunya savasina girmesi icin baskı yapan Almanya ve ingiltere'ye, Ismet Inonu durustluk taslayip, "Ben sana karsiyim, senin ittifakina girmem" DEMEZ.

Ama kimsenin yaninda savasa girmeye de niyeti yoktur. Peki ne yapar?

Bu iki rakip ulkeyle ayri ayri yaptigi pazarlikta "Turkiye'nin savasa girmesi icin sunlari, sunlari vermeniz gerekir der ve tedarik etmeleri mumkun olmayan bir listeyi onlerine koyar. Onlar da Inonu’nun sartlarini yerien getirenedikleri, icin tarafsiz kalarak savasa girmemesini kabul etmek zorunda kalirlar.


Iste bazen bir seyi kabul etmek icin oyle sartlar ileri surersiniz ki karsinizdaki onlari yerine getiremez ve sizin gercek isteginize hizmet etmek zorunda kalir. Erol Manisali’nin ileri surdugu sartlar da bu turden yerine getirilmesi mumkun olmayan sartlardir. AB’ye girmeyi onaylamak, gibi bir niyeti olmayan Erol Manisali, Inonu’nun taktigini uygulamakta ve ipe un sermektedir. Mesele bu kadar basittir. Ayni sekilde Eski Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer, Gen. Kur. Bsk. Org. Buyukanit ve diger Ataturkcu aydinlarin AB hakkinda verdikleri destekler, hep sartli desteklerdir.

Bakin Türkiye-Avrupa Karma Parlamentosu Eş Başkan Yardımcısı Andrew Duff Eylül 2005'te yazdığı makalesinde Kemalizm hakkinda ne diyor;

-

"Türkiye, Avrupa'nın gerçek partneri olabilmek için klasik milliyetçi KEMALİZM'LE MÜCADELE ETMELİDİR. Devletin gücü azaltılmalıdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN FOTOĞRAFLARI KAMU BİNALARININ DUVARLARINDAN İNDİRİLMELİDİR. ATATÜRK YAŞASAYDI AB ile üyeliği imzalayabilir miydi diye sormak lazım. Bence HAYIR."


Bu sozlerden de anlasilacagi uzere AB yetkilileri, kimlerin AB’ci oldugunu bizim sol sapmalardan daha iyi bilmektedir.

Bu nedenle sol sapmalarin belge diye sundugu alintilar onlarin AB’ci olduklarini gostermez.

Zaten sadece isine gelenleri alintilamislardir. Buyukanit'in AB karsiti hic mi sozu yoktur?

TESEV'in hazirladigi Almanak 2005 icin, neler soylemistir, niye onlari bulup, yazmiyorlar.

Ama bu sol sapmalar, olayları, butunselligi icinde manalandiramayacak kadar sekter(Tarikatinin, hizbinin bakis acisi disina cikamayan) bir bakis acisina sahiptirler. Bunlara ne soylesek bostur. Bu kafayla 90 sene once yasasaydilar, Mustafa Kemal'i de “PADİSAHİ ve HiLAFETi KURTARMAYA CALISACAGINI” SOYLEDi DiYE, iSBİRLiKCi iLAN EDER ve Kuvayi milliyeye katilmak yerine İstanbulda kalirlardi. Gazeteler Mustafa Kemal aleyhine yazmayi da ihmal etmezlerdi.

 
Toplam blog
: 67
: 4845
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Ayrik otu tohumu ekip, buğday imajinasyonu yaparak, Buğday  hasatı yapabilir misiniz? Her ne ..