Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Acaba öyle mi… (2)

Acaba öyle mi… (2)
 

Dünkü yazımızı “peki öyle ise zaten yükselişte olan CHP ye bu kasetli destek neyin nesi” diye sorarak bitirmiştik.

İlk önce görmemiz lazım gelen net tablo şudur ki, bu gün itibari ile ABD ve temsil ettiği emperyalizm, AKP tipi iktidarlar sayesinde Türkiye’den almak istediği her şeyi almış, daha fazla baskının tam tersi bir durum meydana getireceğini görmüştür. Bu gün Türkiye’de yapılan kamuoyu yoklamaları ABD karşıtlığının neredeyse bir düşmanlığa dönüştüğünü, AB’ye girme düşüncesinin bile bütün desteğini yitirdiği görünmektedir. Bu pencereden bakıldığında AKP zihniyetinin daha fazla iktidarda kalması ülkeye olduğu kadar emperyalizme de zarar vereceği kesindir. Bu yüzden değişmelidir.

Çok partili rejime geçildiğinden beri Atatürk’e yasal olarak küfür edemeyen kesimin hedef tahtasının başında onun ikinci büyük eserim dediği CHP ve onun başında bulunan kişi olmuştur. Türk istiklal tarihinin ikinci adamı olan rahmetli İnönü’ye yapılanlar azıcık akıl sahibi olanların aklındadır. 60 yıllık planlı hücum ve karalama kampanyaları bir ölçüde semeresini vermiş, CHP %20 civarında oy alabilen bir parti haline gelmiştir. En büyük hücumlar, başında bulunan Sayın Deniz Baykal’a yapılmış parti sanki Türkiye’deki kötü gidişin sorumlusu olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Oysa şikâyet edenler 60 yıldır iktidardadır. Amerikancı zihniyet atmış yılda ülkeyi bu günkü bağımlı noktaya getirmiş bırakmıştır.

Emperyalizm, tek başına bir CHP iktidarı için daha hazırlıklı değildir. Bu yüzden bir CHP-MHP koalisyonu hesapları yapılmaktadır. MHPnin koalisyon ortağı olduğu yerlerde ABD nin işi çok kolaydır.

Ancak öngörüler istendiği gibi gitmemektedir. CHP istenenden hızlı bir yükseliş içindedir. Mevcut seçim sisteminin yardımı ile tek başına iktidara bile gelebilir ve bir şeyler yapmak lazımdır.

Buyurun size bir kaset.

Hesaba göre Sayın Baykal asla partisinin başından ayrılmayacaktır. Başbakan ve adamları da ikide birde bu durumu kaşıyacak, belden aşağı vuracak oyların aşırı yükselmesi önlenecekti.

Ancak kaset imalatçılarının hesap edemedikleri iki durum vardı. Birincisi, burası ABD değildir, seks kaseti oradaki tepkiyi burada çekmez. İkincisi, Sayın Baykal yaptığı büyük bir hamle ile istifa etti.

Emperyalizm çok kısa şaşkınlıktan sonra kararını verdi. Eğer Deniz Baykal daha güçlü bir şekilde geri dönerse çok kötü olurdu. Yeni aday desteklenecek ve Baykal engellenecekti. Bu cümleden olarak başbakanın “daha ne kasetler var” sözleri ve ikinci kaset söylentileri ortaya atılacaktı. Emirleri ilk alan topaç liberallerdi. Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterilen teveccüh inanılmaz boyutlardaydı. İktidar kanadı şaşkınlık ve ne yapacağını bilemeyen bir durumda kalmıştı. Sayın Arınç’ın ve başbakanın konuşmaları bu tespite güzel bir örnektir.

Önümüzdeki seçimlerde CHP nin tek başına iktidar olacağını düşünmek çok da yanlış olmaz. Geçerli soru ondan sonra CHP ne yapacaktır. Atatürk’ün CHP si olarak zoru ve koru seçip, meşakkatli bir dönemden sonra ülke düzlüğe çıkarılacak mıdır, yoksa kolayı seçip ABD ye sırt mı dayanacaktır. İnancımız ilk tercihtir.

12:20

22/05/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..