Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '08

 
Kategori
Felsefe
 

Acaba sır o anda mı?

Acaba insan, içinde olduğu an’ı hakkını vererek dolu dolu yaşayabilirse, bütün farkındalığını yaşadığı an’a verip, onu iliklerine, kemiklerine kadar emebilirse, o anda yaşadıkları eksik ya da yarım kalır mı?

Acaba insan, an’a dair herşeyi, o anda dolu dolu yaşadığında; yaşadığı o an, onun için bir geçmiş olduğunda, sonradan o an’a tekrar dönmeye ihtiyaç duyar mı? İnsanı geçmişe tekrar döndüren şey, aslında an’ı yaşarken eksik ya da yarım bıraktıklarını sonradan tamamlama çabası mı? İnsana esas acı veren şey, geçmiş an’ların da eksik veya yarım bıraktıkları ya da isteyipte yaşayamadıkları mı?

Acaba insan, bütün benliğiyle yaşadığı an’ın içindeyken, o an yaşadıklarını bütün iliklerine kadar hissederken, o an’da aklına ne bir geçmiş acısı, ne de bir gelecek kaygısı gelipte saplanır mı? O anda insanın beyninde onlara hiç yer kalır mı?

Acaba bir ömür boyu aradığımız gerçek mutluluk, bir ömür boyu peşinden koştuğumuz gerçek özgürlük, an’ı tüm farkındalığımızla, “şimdi ve burada” dolu, dolu yaşamak mı?

17 Eylül 2008
Haşim Arıkan
http://hasimce.blogspot.com/



Kaynak gösterdiğiniz ve ticari bir amacınız olmadığı sürece yazılarımı kullanabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 110
: 1108
Kayıt tarihi
: 05.02.07
 
 

Kimliksiz bir yazanım aslında... Bazen benim, bazen senim, bazen de herhangi biriyim. Belki d..