Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

İstanbul Ünüversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldum   Öğretmenim. Eğitim sektöründe çalıştıktan sonra emekli oldum. Kitaplar, yazı yazmak başlıca uğraşılarım arasında. Kendimce, kendi doğrularımla yaşamaya çalışıyorum.  

 
 
Ölümü arzulamak

Çok güzel bir yazı. Etkilendim. Teşekkür ederim. Sedat Yalçın

12 Ağustos 2016 20:14
Ruh ölümsüzdür peki ya beden?

Cevabınızı yeni okuyabildim.teşekkür ederim.Ancak Einstein'ın sözü gibi"karşılaştığınız sorunları o düşünce düzeyinde kaldığınız sürece çözmek" mümkün görünmüyor.Daha ruhun varlığı bile ispatlanamamışken(düşünce kendince ispatlıyor tabii) Ruhun ölümsüz olduğunu tartışmanın sorunu özünden uzkalaştıran düşünce yapısının bir tuzağı olamazmı.Düşünce kendi kendine yarattığı ?Senaryoyu devam ettirmek için her türlü yola başvurmuyor mu ?İnsan düşüncesi bir sisitem yaratır ve ona inanmaz zorunda kalır.Biz alemlerde gerçek olmıyan hiç bir şeyi düşünemeyiz ,hayal bile edemeyiz diyorsunuz.Cehaletimi mazur görün lütfen.Düşüncenin mekanizması nasıl çalışır.girdileri nereden alır ? Tüm girdilerin kaynağı çevremiz.Belki bilmiyorum bu sizin mesleğiniz,belki buradan para kazanıyorsunuz bilmiyorum.Ama bir de bu açıdan bakamazmısınız olaya.Einstein i baz alaraktan.Aynı düşünce sistemi içinde kalmadan.Saygı ve sevgilerimle

12 Aralık 2008 20:42
Elinden geleni yapmak

Tüm yazılanlara katılmamak elde değil.Ama 60 seneyi devirdikten sonra acabalar çoğaldı zihnimde.Neden hayatı karmaşıklaştırıyoruz.Doğa yanlış yapmaz.Tüm canlıları izlersek yaşam ne kadar yalın,olağan ve dingindir.İnsan kendini kendine üstün bir varlık olduğu sanısıyla belkide zihnin bir kandırmacasıyla,yaşamı içinden çıkılamaz hale getirmiyor mu? Gezegenimizde 6 milyar insan acı cekiyor.Bu tatminsizliğin en belirgin olduğu yerlerde gelişmişlik derecesi ile doğru orantılı.Kendimizi düşünen varlık olarak niteliyoruz.Madem düşünüyoruz üstünüz neden yaşam yavan.Bir düşünürün dediği gibi hayat gerekli ihtiyaçlar sağlandıktan sonra can sıkıntısından başka bir şey değil.Can sıkıntısının adına siz daha bilimsel kelimeler koyabilirsiniz.Ancak ne yaparsak yapalım tüm canlılar gibi beslenmek,üremek,hayatı devam ettirmeden başka bir amacımız yok.Yanı yaşam büyük bir boşluk.Zihnimiz bunu kabullenemiyor üzerimizdeki hükümranlığını sürdürmek için .En mutlu insan en cahil,en basit yaşayan insandır .

08 Aralık 2008 09:44
 
Toplam blog
: 2
: 68
Kayıt tarihi
: 10.12.08