Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Acale Türk, ecele Türk

Acale Türk, ecele Türk
 

(Bu millette bu karakter olduğu sürece Türkiye’de hiçbir şey yapılamaz)

Sevgili halkım! Kurtuluşun karakterine uygun davranmakta. Aşevi kuyruğunda senin ne işin var ya! Dumlupınar’da şarapnel parçalarına doğru koşan adam bu mu? Üç kuruş bağ kur maaşı kefen paran olur inşallah! Ben halkımdan utanmak değil, onunla gurur duymak istiyorum. Medine dilenci kamplarında eğitim görmüş dilenci başları ruhunuzu bir torba makarnaya satmış. Ya kendinize gelin, ya da ölün!

Ya her şeyin bir bekleme müddeti vardır. O süre dolmadan tamamlanamaz. Kerim Korkut diyor ki eğer sistemlerimiz uygulanırsa 50 yıl sonra Türkiye dünyanın bir numaralı ülkesi olacak. Ama bunun için 74 milyon insanımız 50 yıl boyunca kan ter çalışacak. Ben bunun gerçekleşeceğine yüzde yüz inanıyorum; çünkü insanlarımın istedikleri zaman neleri başarabileceklerini biliyorum.

Peki, böyle bir olağanüstü çalışmaya girmediğiniz zaman, yani bugünkü gibi, bugünkü durumda, böyle kaç yıl sonra Türkiye nereye gelir? 100 yıl önce neredeydik ve bugün neredeyiz? Ülkenin o günlere göre değiştiğini, geliştiğini söylüyorlar; kör bu insanlar. Lan oğlum bir şeylerimiz yokmuş, bir şeylerimiz olmuş; hepsi bu. Allah’ın adamı yine aç değil misin? Bu şekilde kaç yıl geçerse geçsin, Türkiye’nin bir gün dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğini söyleyen kimse resmen aptaldır, salaktır.

Bir olağanüstü şey yapman lazım. Anadolu’nun dört bir yanından zerre zerre alın teri sel olup akacak. İnsanların önüne öyle hedefler programlar koyacaksın ki imkânsız, bir o kadar mümkün değil. Ben Mega Kentler düşüncemle ilgili olarak bir toplantıda söz edip bugün ülkemizin düzenindeki 36 bin yerleşim merkezinin 10 tane mega kente dönüştürüleceğini söylediğim zaman toplantıdaki sözde en akıllı prof’umuz bıyık altından gülmüştü. Söylüyorum işte, prof’umuz bile böyleyse bu ülkede hiçbir şey yapamazsınız. Oysa kendi de biliyor ki 50 yılda bütün gücümüzü varlığımızı ortaya koyarak 74 milyon insanımız bu hedefe kilitlendiği zaman nasıl olmuyormuş görelim. Dağlar taşlar başarı olur akar.

Ama işte basit insan, prof olsa neye yarar. Bilgisi dağ gibi yüreği kedi yüreği! Türk insanını bana öğretmeyin. Hiç kimse de kızmasın. Burada korkusuzca bir özeleştri yapıyoruz: Milletçe akılsızız. Türk’ün eline 10 lira ver 1000 liralık hedeften vazgeçer. Diyelim büyük para bulduk, padişah efendimiz Vahidüddün’ün bir ambar dolusu altını. Kaçarken alamamış, ya da hain de olsa Osmanlı hesabıyla milletine bırakmış diyelim. 3 trilyon dolar. Napalım diye halka sorduk. Yatırım mı yapalım, dağıtalım mı? Size yemin ediyorum çoğunluk dağıtın diyecektir. Böyle bir millettin ileri gitmesi mümkün olamaz.

Biz bir yaklaşımımızda insanların sahip olduğu varlıklarının %10’unu vermesiyle Türkiye’de 300 bin TABİR (tarım işletme birliği, modern tarım tesisi) kurup yılda 150 milyar dolar tarım geliri elde edeceğimizi söyledik. Toprağımız da uygun, insanımız da. Üstelik işsizlik var. Yani ilaç gibi gelir. İlgili yazımızı sadece meraklılar okudu. 1000 lira maaşın var. Yetiyor mu? Hayır. 900 lira olsa nolur? Bir şey değişmez, yine açız. E madem öyle o zaman ne diye bu projeyi uygulamıyoruz. Hesapta mı yanlışlık var? Al eline sen yap. Tarımda istihdam edilecek 5 milyon kişi bulabilir misin? Elbette. Halkın varlığının %10 katkısı ile bu 5 milyonun 3–5 yıl geçimini sağlayabilir miyiz? Kabul etmezler. Şehit olmaya koşarak gidiyorlar ama bu da aynı değil mi. Peki, başlattık çalışmayı, nolur 3–5 yıl sonra? Her biri 1000 dönüm genişliğinde yüz binlerce TABİR ( ıslah edilmiş modern tarım alanı) ortaya çıkar.  Dağlar taşlar dolusu yüzlerce çeşit ürün yetişir. Sat, sen ye. İnsanların pazar kasalarının arasından çürük domates toplayacağına doldurup götürsün evine. Ama bu ülkenin insanları tarımın ne olduğunu bilmiyor ki. Tarım deyince eminim sadece tarla aklına geliyordur. Tarla kafalı herifler!

Başka bir şey var; birileri müsaade etmezmiş. Kurulu bir düzen varmış. Tezgâhlarına dokunamazmışız! İkiyim birilerini! Yanında Köroğlu var diyorum! Sen biliyor musun Köroğlu’nun kim olduğunu? Üstelik halkın gücüne kimse karşı koyamaz. Salıncağa bile binemeyen bu adama yetki verdiğin gün yemin şart olsun Kandil yerle bir! Ben yapamasam bile yaptırırım! Yıllardır teneke barakaları bombalayanlara kanma, aç gözünü! Bu, o kadar önemli ki. 30 yılda 400 milyar dolarımız gitmiş. Sitti sene de çözemezler! Adamlarda akıl yok, irade yok çünkü. Sayelerinde PKK dünya çapında örgüt oldu!

Yokluk varsa kader deyip ömür boyu bekliyorsun ama. Bir hedefe kilitlenip niye sonucunu beklemiyorsun? Başarı ve kurtuluş böyle gelir. Sevgili halkım varsa eğer sahip olduklarınız sanmayın ki varlığınızın, geleceğinizin garantisi değildir. Hamal Rıza işsiz kalır, aç yatar; çünkü alışıktır. Ama Boğaziçi mezunu Ayhan kabul etmez bunu. Elitlerin, okumuşların isyanı beter olur; hiçbir güç durduramaz. Yalı kapılarında kalırsın, trilyonerken hiçbir şeye dokunamadan ölürsün. En büyük körlük geleceği görememektir. Göreceğiz bakalım, büyük başkan Obamant Tayyip’i!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..