Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Acemice Hatalar Beşiktaş’ı Üç Puandan Etti

Acemice Hatalar Beşiktaş’ı Üç Puandan Etti
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Beşiktaş’ın Karabükspor ile yaptığı maçın sonucunu acemice yapılan hatalar belirledi.

Almeida’nın henüz 16.dakikada çıkması Kara Kartal için büyük şanssızlık oldu. Fakat Beşiktaş aynı dakikada golü buldu.

Almeida’nın çıkması Beşiktaş’ın ileride top tutmasını zorlaştırdı. Fakat Karabükspor’un da eksik olması Beşiktaş’ın çok zor durumlara düşmesini engelledi.

Beşiktaş ikinci yarıya kötü başlamasına rağmen Olcay’la ikinci golü buldu. Hemen ardından Karabükspor on kişi kaldı. Beşiktaş böylece iyice rahatladı. Ama bu rahatlık iki dakika sürdü. Ardından İnönü’de kabus başladı.

Beşiktaş önce defans hatasından bir gol yedi. Ardından Ersan Gülüm büyük bir hata yaptı ve beraberlik golü geldi. Ersan topu kaleciye göndermekte geç kaldığı için hatalıdır. Ama bu, gol öncesinde kendisine faul yapıldığı gerçeğini değiştirmez.

Evet, defans hatalıydı. Ersan da hatalıydı. Ya başkaları?

Samet Aybaba hatalıydı, çünkü skor 2-2 iken Fernandes’i oyundan çıkardı. Fernandes çıktıktan sonra Beşiktaş’ın bütün düzeni bozuldu. Takım iki pas yapamaz hale geldi. Skor 2-2 iken takımın en büyük kozunu sahadan çıkarmak hiç de akıllıca bir hareket değildi. Fernandes’in yerine giren Dentinho ise hiçbir varlık gösteremedi.

Sinan Kurumuş hatalıydı, iki net fırsatı değerlendiremedi. Belki acemiydi, Beşiktaş formasıyla ilk maçıydı, o yaşta büyük bir sorumluluktu ama Avrupa’da da böyle örnekleri görüyoruz ve onlar takır takır oynuyorlar. Son örnek Varane. Real Madrid- Barcelona maçında forma şansı buldu. Muhteşem oynadı ve takımının beraberlik golünü attı.

Maçın hakemleri hatalıydılar. Karabükspor’un ikinci golünde Ersan’a yapılan faulü görmediler. Tamamı dışarı çıkamayan ve % 100 gol olacak pozisyonda aut verdiler. Yunus Yıldırım Lua lua’nın topu elle oynamasına ikinci sarıyı gösteremedi. Bu hatalar daha da uzayıp gider. Yani hakemler çok kötü bir maç yönettiler. Hatta Batuhan bile Yunus Yıldırım’dan daha formdadır.

Ama şapkayı öne koyup düşünülmesi gereken konular da var. Mesela Galatasaray maçında görülen sarı kartlar nedeniyle takımını yalnız bırakan futbolcular, Galatasaray ve Karabük maçlarında rakiplerin 30- 35 dakika on kişi oynamalarına rağmen hiçbir varlık gösterilememesi, öne geçilip skor avantajını sağladıktan sonra takımın gevşemesi ve yenilen goller, sürekli yapılan acemice hatalar, …

Bu liste böyle uzayıp gidiyor. Ama en önemlileri bunlar. Bunların üstüne bir de hatalı kadro seçimi ya da yanlış değişiklikler ve hakem hataları da eklenince iş iyice sıkıcı hale geliyor.

Bu sene FEDA yılı. Bunu biliyoruz. Ama FEDA demek acemice hatalar yapmak anlamına gelmiyor. FEDA demek yurt dışında kulübede oturan futbolcuları almak anlamına gelmiyor.

Asıl FEDA’yı büyük Beşiktaş taraftarı yapıyor. Şu kış gününde yıldızı sınırlı Beşiktaş takımını maçın kalitesinin üzerinde bir fiyat ödeyerek izlemeye gelen o vefakar ve cefakar taraftarlar bunu hak etmiyorlar. Beşiktaşlı futbolcular biraz daha ciddi olabilseler üç puanı alacaklardı.

Biraz ciddiyet, biraz dikkat. Zor bir şey değil. Lütfen bu taraftar için biraz daha ciddi ve dikkatli oynayın.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..