Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '19

 
Kategori
Bilgisayar
 

Acer Swift 7

Dünyanın en ince notebook'u olma unvanını elinde bulunduran Acer Swift 7 geçen yıl Las Vegas’ta düzenlenen CES fuarında tanıtılmıştı. En sonunda ülkemizde de satışa sunuldu. Fakat hemen belirtelim Acer bu modelini yıllara göre güncelliyor. Yani önümüzdeki aylarda daha güçlü daha ince 2019 model Swift 7’ler görebiliriz. İnceleme fırsatı bulduğum bu model 2018 yılında tanıtılan oluyor.

Ben bu notebook'u ilk gördüğümde inceliği karşısında çok şaşırdım. Ciddi ciddi adamlar yapmış dedim. Tamı tamına 8.98 mm kalınlığa ve 1,15 kg ağırlığa sahip. Üstelik tasarımında kaliteli malzemeler tercih edilmiş.

İşlemci olarak i7-7Y75 gibi bir platform kullansa da i7 adına aldanmayın, çünkü 7Y75 serisi, Core M gibi zayıf bir mimari üzerine şekillendirilmiş. Yani günlük standart işlemleriniz  (sosyal medya, mail yazmak, film vs) dışında oyun, ekstra güçlü programlar için yeterli değil.

Bellek olarak 8 GB tercih edilse de Low Power DDR 3 ile gene bizi şaşırtıyor. Low Power olarak DDR 4 neden tercih edilmemiş anlam veremedim.

Son olarak, şu günlerde 7700 TL civarında satılan bu ürüne alternatif olarak, az daha kalın ama çok daha performanslı bir çok ürün bulunmakta. Son kullanıcının bunu dikkate almasında fayda var.

- İntel i7-7Y75 işlemci
- 256 GB SSD
- 14” Full HD IPS dokunmatik ekran
- İntel HD Graphics
- 2 Adet Type-c yuvası
- Metal gövde
- Parmak izi okuyucu
- Klavye aydınlatması
- Stereo ses sistemi

 

 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..